Lemondott elnökségi tagságáról Ungvári Miklós

1485

Lemondott a Magyar Judo Szövetségben betöltött tisztségéről Ungvári Miklós. A sportoló a legutóbbi elnökségi ülésen jelentette be, nem kíván a továbbiakban elnökségi tag maradni és lemond minden ezzel járó kötelezettségéről. A sportoló úgy fogalmazott: nem kíván részt venni azokban a vitákban, csatározásokban, amelyek a judo sportot, sportvezetést jellemezte. Ő azt szeretné tenni, amit eddig is. Sportolni, a cselgáncsot népszerűsíteni és sporttársait segíteni.

Az elmúlt hetek, hónapok eseményei, a ceglédi judo csarnok körül kialakult helyzet, személyes beszélgetések – mindezek vezettek odáig, hogy a magyar cselgáncs kiemelkedő sportolója, Ungvári Miklós lemondott elnökségi tisztségéről.

UNGVÁRI MIKLÓS: „Mondhatnám, a ceglédi judo csarnok helyzetét illetve személyes beszélgetések hatására hoztam meg ezt a döntést. Nagyon sokszor engem állítottak szembe olyan helyzetekkel, amik kialakultak az elmúlt hónapokban, hetekben. Éppen ezért gondoltam, hogy szeretnék megmaradni sportolónak, sportolóként és úgy elmenni bárhová, mint Ungvári Miklós olimpiai érmes és nem belekeveredni ebbe a helyzetbe.”

Miklós úgy fogalmazott: olyan ügyekben is az ő neve került sokszor előtérbe, amelyekben nem is volt érintett. A tisztán látás érdekében ezért úgy döntött, nem kíván tovább az elnökség tagja lenni. Amíg sportolhat, addig arra és a sportág népszerűsítésére szeretné az energiáját felhasználni. Ráadásul egy hatszemközti beszélgetésen számára furcsa és az értékrendjével nem egyező dolgok kerültek szóba.

UNGVÁRI MIKLÓS: „Becsülete egy van az embernek, azt én nem szeretném eljátszani. Szeretnék akár a szülővárosom főutcáin, vagy bárhol az országban, világban végigmenni, hogy ugyanazt az embert lássák, ugyanazt az Ungvári Miklóst, azt a sportolót, akit eddig megismertek. És ezt a következő időt nem az elmúlt időszakot jellemző vitákkal, háborúzással eltölteni, mert nekem teljesen más filozófiám van mind a judo-ról, mind  a judo családdal kapcsolatban.”

Számára a judo a tiszteletről is szól. Az elnökségből pedig emelt fővel szeretett volna távozni, ezért most meg kellett hoznia ezt a döntést – mondta Ungvári Miklós.