Életek, érzések, pillanatok – Bánkuti András fotóriporter képei az Irodalmi Kávéházban

1146

Életek, érzések, pillanatok – ezeket sugallják Bánkuti András fotóriporter képei, amelyeket Cegléden az irodalmi kávéházban mutattak be.  A vetítéses kiállításon több Magyarországon készült fotót is láthatott a közönség, de megtekinthettek például Teheránban, Bagdadban, Palesztinában és Moszkvában készült képeket is. Bánkuti András beszélgetőtársa Markovics Ferenc fotóművész volt.

A fotóriporter nagy örömmel fogadta a ceglédi meghívást. Már jóval a kiállítás előtt a városba érkezett, hogy sétálhasson egyet Markovics Ferenc fotóművésszel – mondta.

BÁNKUTI ANDRÁS, fotóriporter: ,,Markovics Ferit nagyon régóta ismerem, rengeteget dolgoztunk együtt. Csupa jó élmény fűz hozzá. Meg kell mondjam voltam már Cegléden a nemrég elhunyt Tóth Istvánnál és akkor is egy kicsit körülnéztem. Tudom, hogy ez egy ilyen fotográfus sasfészek, ahol nagyon jó fotográfusok vannak és egyszerűen jó eljönni közéjük és beszélgetni.”

Bánkuti András rengeteg különleges témával készült.

BÁNKUTI ANDRÁS, fotóriporter: ,,Többféle témát hoztam, van közte a győri balettből, akiket már több mint 30 éve fényképezek. Van a szétesett Szovjetunióról, a szétesett utódállamokról, van benne magyar történelem, rendszerváltás, szociofotók.”

A közönség több Magyarországon készült fotót is láthatott.

BÁNKUTI ANDRÁS, fotóriporter: ,,Józsefváros anyagom, ez 80-as évek közepén készült. Nagyon jó nevű Leonardo Da Vinci utcában laktam néhány évig a feleségem nagyapjának a lakásán. Egy kicsit ilyen elmaradott negyed volt.”

De megtekinthettek például Teheránban, Bagdadban, Palesztinában és Moszkvában készült képeket is. A fotóriporter egyébként idén két könyvet szeretne összeállítani az eddigi munkáiból.