Országos pályázat munkái a Várkonyi iskolában

943

Országos pályázat munkáit tekinthetik meg az érdeklődők február 10-ig a Várkonyi iskola Rákóczi úti épületében. A Város- és Faluvédők Szövetsége által meghirdetett,,Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért” című pályázaton 49 ceglédi diák vett részt.

Nagy megtiszteltetés a Várkonyi iskolának, hogy ismét helyszínt adhatott egy országos pályázat munkáinak a kiállítására – fogalmazott köszöntő beszédében az igazgató.

BÖGÖS ISTVÁN, igazgató, Várkonyi István Általános Iskola: ,,Mindig ilyenkor szoktunk elgondolkodni azon, hogy a Várkonyi iskolában mi ennek örülünk, hogy a városban itt tarthatjuk meg, hiszen mi ökoiskola is vagyunk. Úgy gondoljuk, hogy a természet óvása az nagyon összefügg azzal, hogy ne csak a körülöttünk levő természetet óvjuk, hanem az épített környezetet is. Ez az élőhelyünk, a városunk, a településünk.”

Az alkotásokon látszik, hogy a gyerekek mennyire kötődnek a megfestett, vagy megrajzolt épülethez, tájhoz – folytatta.

BÖGÖS ISTVÁN, igazgató, Várkonyi István Általános Iskola: ,,Külön öröm az, hogy évről évre azt lehet tapasztalni, hogy nemcsak hagyományos technikával készített alkotások színvonalasak, hanem azok a különleges technikák, amikhez már tényleg a művésztanárok értenek. Örömmel fedezzük fel itt Cegléden a Tetz Művészeti Iskola növendékeinek az alkotásait is és köszönjük, hogy minden évben eljönnek. Rengeteg nagyon szép rajz érkezett hozzánk.”

A különböző pályaművek jól tükrözik a gyerekek véleményét is – mondta a Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke.

KOCSIS ISTVÁN, elnök, Városvédő és Szépítő Egyesület: ,,Külön öröm az egyesületünknek, az elnökségünknek, hogy ezzel az iskolával mi együttműködést kötöttünk és 2016. december 10-én megkapták az örökös ökoiskola elismerő címet.”

A legszebb alkotásokat elkészítő diákokat a grafikus, Nagy László Lázár által tervezett oklevéllel jutalmazták.  A kiállítás megnyitót diákok műsora tette még hangulatosabbá.