Elindult a házhoz menő gyűjtés az Ugyerban is

1181

Elindult a házhoz menő hulladékgyűjtés az Ugyerban is. Ezzel párhuzamosan az Iskola melletti konténert felszámolták. A szemét azonban nem tűnt el. Az érintett területen még fokozottabb ellenőrzésekre lehet számítani. Az ingatlantulajdonosok figyelmét pedig arra hívja az önkormányzat, hogy kössék meg minél előbb a hulladékszállítási szerződéseket.

A konténer már nincs itt, a szemét azonban igen. Vannak, akiknek nem tűnt fel, hogy már nem lehet ide hordani a hulladékot. Házhoz menő gyűjtés indult ugyanis például az ugyeri városrészben is. Heti 1 alkalommal viszi el a járat a zsákokban kihelyezett szemetet.

MÓTYÁNNÉ DR. SZENTPÉTERI KATALIN kontroller Cegléd Város Önkormányzata: „Ez egy kényszerhelyzetnek az eredménye, annak okán, hogy az iskolához kihelyezett konténer után fizetett díjat az NHKV Zrt – tekintettel arra, hogy ez úgy tűnhet, mintha támogatnánk az Ökovíz kft  – levonásba helyezi az Ökovíz Kft-nek fizetendő támogatási díjból. Ez alakította ki azt a képet, hogy annak érdekében, hogy a hulladéktörvénynek, illetve az országos hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tervnek megfeleljen Cegléd város önkormányzata, mint közszolgáltatásra kötelezett, bevonta azokat a területeket a közszolgáltatásba, amelyek jelentősebb lakossággal rendelkező városrészek és hulladékgyűjtő autóval bejárhatóak a dülő utak”

Két terület érintett, az Ugyer és a Cifrakert dülő. Több száz háztartást vontak be a szállításba.

MÓTYÁNNÉ DR. SZENTPÉTERI KATALIN kontroller Cegléd Város Önkormányzata: „Az ingatlanok mindenképpen bevonásra kerülnek, tehát szerződést kötnek. Vagy saját maguk a lakók vagy pedig az NHKV Zrt azáltal, hogy a közszolgáltató megjelenik az utcában, dülőben, utaló magatartás elve alapján a közszolgáltatási szerződés létrejön. Erre szeretnénk kérni a lakosságot, hogy lehetőség szerint minél előbb kössék meg a közszolgáltatási szerződéseket, hiszen a hulladékgyűjtő jármű innentől kezdve heti 1 alkalommal meg fog jelenni a városrészben.”

Ez kötelezettség az önkormányzat részére, de mindenképpen azt várják az intézkedéstől, hogy a közterületekre helyezett hulladék mennyisége csökkeni fog. Ez most még az Ugyerban nem látható, de mindent megtesznek, hogy ezt az elvárást nyomatékosítsák. Rendszeresen megjelennek az érintett területen a mezőőrök is. A szerződés kapcsán pedig még fontos tudni azt is, hogy ha valaki nem fizeti a szolgáltatási díjat, az adók módjára behajtható köztartozás,  amiről a NAV intézkedik.