Elkészült a Városháza előtti sétány

762

Elkészült a Városháza előtti sétány. A felújított terület egységet alkot a Kossuth tér korábbi fejlesztéseivel. A majd’ 10 millió forint értékű beruházással 710 négyzetméter, rossz állapotú közterület újult meg. A munkálatok során a repedezett aszfalt térkőves burkolatot kapott.

Így néz ki most a Városháza előtti terület. A rossz állapotban levő útszakaszt teljesen felújították. A polgármester Takáts László úgy fogalmazott: újabb mérföldkövéhez érkezett a város fejlesztése, hiszen hosszú évek után megújult a Városháza előtti járdaszakasz.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Az idei évi költségvetésben a város szintén biztosította saját beruházásokra a forrást. Ennek az egyik lépése a 710 négyzetméteres járdaszakasznak a felújítása, megújítása volt. Itt is igazodunk ahhoz a koncepcióhoz, amit évekkel ezelőtt elkezdtünk, hogy lehetőség szerint a burkolatok megújítása az térköves burkolattal legyen megoldva, hiszen ennek a későbbi felbontása, vagy bármilyen közműépítés sokkal egyszerűbb.”

Az ilyen jellegű beruházásoknál mindig arra törekednek, hogy növeljék a zöldfelületek nagyságát – hangsúlyozta a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Itt szerencsére a Városháza előtti szakaszon a fák állapota megengedte azt, hogy megmaradjanak a régi, szép, nagy fák és ehhez képest még 800 darab egynyári virágot tudtunk elülteni, ami minden évszakban, az őszi és a tavaszi időszakban telepítésre kerül.”

Takáts László köszönetet mondott a ceglédieknek és a beruházás kivitelezőinek.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Szeretném megköszönni a városlakók türelmét, hiszen az a több mint egy hónapos időszak nagyon sok lemondással járt, hiszen volt egy kis közlekedési zűr ebből adódóan. Szeretném megköszönni a beruházónak a Városfejlesztési Kft-nek, az Önkormányzat munkatársainak, a kivitelező cégnek a szép munkavégzést és bízom benne, hogy a város lakossága újra birtokba veszi ezt a szakaszt.”

Arról is beszélt, hogy idén még folytatják a belváros megújítását, továbbá a külső területeken és a dűlő utakon is zajlanak munkálatok.