Elkezdték az útfelújításokat Csemőben

1192

Elkezdődtek az útfelújítási munkálatokat Csemőben. A település az adósságmentességből nyert pályázati forrásokat használja a fejlesztésekre. A Boda és az Akácos utca útalapot, a Bogdán-iskola dűlő pedig, új hengerelt meleg aszfalt kopóréteget kap– mondta a polgármester, Dr. Lakos Roland.

Az Akácos utcában egy markoló segítségével a felesleges földet egy teherautóra pakolják. Már javában zajlanak az útfelújítási munkálatok Csemőben.

DR. LAKOS ROLAND, polgármester, Csemő: ,,Ami elkezdődhetett – mert sikeresen lezárult a közbeszerzési eljárás – az a mélyépítésű munka. Kettő olyan utcánk volt még a belterületen, amely nem volt aszfaltozva, most sem lesz, viszont egy tömörített útalappal fogjuk látni mind a két utcát.”

Az Akácos utcán kívül a Boda utca is szilárd burkolatot kap majd. Itt is eltávolították a humuszréteget, valamint kijelölték az úttest méreteit.

DR. LAKOS ROLAND, polgármester, Csemő: ,,A fejlesztés része még, hogy a Bogdán-iskola dűlő, ahol buszforgalom is jár, ott egy hengerelt meleg aszfaltos záró réteg kerül felhordásra. Ha az időjárás is engedi, akkor szerintem április közepén ezzel a szakasszal elkészülhetünk.”

Bár a szerződés szerint 120 napja van a vállalkozóknak a kivitelezésre – folytatta – de ha minden jól megy, másfél hónap alatt befejeződnek a munkálatok. A három útszakasz felújítása bruttó 40 millió forintba kerül. A munkálatok ideje alatt is járhatóak lesznek az utak, de kérik, hogy mindenki fokozott figyelemmel közlekedjen az érintett útszakaszokon.