Élő videózott vezetés közben- kilencen haltak meg

3054

Éjfélre fejeződött be a helyszínelés a 4-es főúton Ceglédbercelnél, ahol tegnap kilenc ember halt meg egy balesetben. Egy román rendszámú kisbusz nem tudta befejezni az előzést és frontálisan ütközött egy homokszállító teherautóval. A vétkes sofőr közvetlenül a baleset előtt élőben jelentkezett be a Facebookon. A balesetben nagyban közrejátszhatott a videózás.

Ma reggelre lett teljes szélességében újra járható az út Ceglédbercelnél a 4-es főúton, ahol tegnap délután történt baleset. Egy román rendszámú kisbusz nem tudta befejezni az előzést, és frontálisan összeütközött egy sóderszállító teherautóval. A rendőrség a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárta az utat, a forgalmat a 40-es útra terelték, óriási volt a torlódás. A sajtó munkatársai közül órákig nem engedtek senkit a baleset közelébe. Annyira összeroncsolódott a kisbusz, hogy jó ideig azt sem tudták, hány áldozat van.

ANDRÁS TAMÁS, r.alezredes, sajtószóvivő, PMRFK. A kisbusz utasai sajnos olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy életüket vesztették. A roncsok mentése most is folyamatban van, így az áldozatok számát is ezt követően tudjuk majd pontosítani.

Kilencen utaztak a kisbuszban, azonnal szörnyethaltak valamennyien, köztük volt egy kislány is. A tegnapi nap során előkerült az a videó, amelyet a sofőr készített vezetés közben. Élőben jelentkezett be a facebookon. A fél perces videón hallatszik az utasok beszélgetése, és látszik az előzés is, a felvétel közvetlenül a becsapódás előtt szakadt meg. A balesethez feltehetően nagyban hozzájárult, hogy a sofőr nem figyelt kellőképpen az útra, mert előzés közben olvasta az élő videóhoz érkezett kommenteket. A vétlen, sóderszállító teherautó sofőrje könnyebben sérült.