Előállították a férfit, akit állatkínzással gyanúsítanak

983

Előállította a rendőrség azt a férfit, aki egy kutya halálos megsebesítésével gyanúsítható. A Horgász utcában történt még a múlt héten az eset. A sértett ma megnevezte azt a férfit, aki az udvarukba légpuskával átlőtt és úgy megsebesítette kutyájukat, hogy az később elpusztult.

A sértett híradónknak elmondta: a kutya szinte a család tagja volt. Napokon át igyekeztek minden ellátást és orvosi segítséget megadni, ám a kutya elpusztult. A legnagyobb ijedtséget az okozta a család számára, hogy egy pici gyermek is ott volt a kutya közelében a lövéskor.  Úgy tudjuk, sosem voltak haragban ezzel a szomszéddal és az utca minden lakójával jó kapcsolatban állnak – ezért sem értik, miért történt mindez. Először  ismeretlen tettes ellen folyt a nyomozás, ma viszont a sértettek megnevezték a férfit, akit a lövéssel gyanúsítanak.

KARASZ CSABA r. alezredes Vizsgálati Osztályvezető CRK: „Állatkínzás vétsége gyanúja miatt folyik az eljárás a Ceglédi Rendőrkapitányságon. A mai napon került sor a sértett kihallgatására, akié a kutya volt.  A megszerzett sikerült megállapítani a bűncselekménnyel gyanúsítható személy kilétét. Így a kollégáim a mai napon egy főt előállítottak illetve házkutatás keretén belül lefoglalásra került egy db légpuska és pár darab lövedék, aminek majd a szakértői vizsgálatát a nyomozás során végrehajtatjuk.”

A férfit tehát ma hallgatták ki, a nyomozás az ott elhangzottak alapján folytatódik.