Közbeszerzésről, utakról, pályázatokról

632

Közleménnyel kereste meg szerkesztőségünket Horváth Gábor. Az 7-es számú választókerület önkormányzat képviselője ebben a közétkeztetéssel illetve az utak felújításával kapcsolatos gondolatait is megfogalmazta. Úgy véli, a jelenlegi vezetés nem azt tartja kiemelt fontosságúnak a város életében, ami valóban a lakosok érdekeit szolgálná.

Horváth Gábor elsőként a pályázatokkal, azok nyertesivel kapcsolatos aggályait fogalmazta meg.

HORVÁTH GÁBOR önkormányzati képviselő, Jobbik: „Újfent megdöbbenve és értetlenül állunk Orbán Viktor hűbéreseinek ismételt felelőtlen intézkedései és hanyag városvezetői morálja előtt. A helyi földesurak ismételten a haverok kezére játszó pályázatokat akarnak elfogadtatni, melyeket közvetlenül a vállalkozásaik hátterére írnak ki. Jól látható a legutóbbi tevékenykedésüknél is, ahol a pályázatot elbíráló hatóság 5 millió ft.-ra büntette a város adófizetőit, a helytelen és szabálytalan pályázati kiírásuk miatt.”

Horváth Gábor úgy folytatta: Ahelyett azonban, hogy újat írnának ki, tovább erőlködnek a már egyszer bizonyítottan romlott ételt felszolgáló haveri vállalkozásért. Úgy véli, a városban jól érezhető a felháborodás ez ügyben is, elég csak a Dózsa kollégium menzájának megszüntetésére gondolni – fogalmazott.

HORVÁTH GÁBOR önkormányzati képviselő, Jobbik: „A felelőtlen és önző városvezetés két legfőbb tulajdonsága az nem más, mint a saját köreinek kiszolgálása a városunkban élők rovására, valamint a Jobbik kritizálása, a saját hibáinak elhallgatása mellett. Kíváncsian várjuk a közétkeztetés problémáinak megoldását, hiszen jelen pillanatban szerződés nélkül veszélyeztetik a gyermekétkeztetést mindannyiunk kárára. Nevetséges és egyben felháborító tény az is, hogy a nagymellénnyel beharangozott, és térségünkben elnyert milliárdokból, mindösszesen 8 utcányi renoválásra futja majd Cegléden”

Ráadásul ezek sem teljes egészében, miközben sportcsarnokok, és sportlétesítményekre hatványozottan többet költenek – folytatta. Horváth Gábor úgy fogalmazott: érthetetlen számukra, hogy a jelenlegi vezetés miért tartja fontosabbnak ezeket, hiszen városunk úthálózata teljesen elöregedett, ráadásul nagy számban vannak olyan utcaközösségek melyek önerős költségeken megcsináltatott útjaik melegburkolatára már több mint egy évtizede várnak. A képviselő arról is beszélt, örömmel értesült viszont arról, a Cegléd tv sikeresen elnyert kilencmilliónyi pályázati pénzt, mivel a működéséhez szükséges bepótlás, ennyivel kevesebb lehet – véli.