Előzetes letartóztatásba helyeztek hét férfit

1265

Előzetes letartóztatásba helyezett hét férfit kábítószer kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt a Ceglédi Járási Bíróság. A férfiakat a napokban tartott nagyszabású rendőrségi akció keretein belül állították elő.

A napokban elfogott hét férfi részben tovább értékesítés, részben saját fogyasztás érdekében rendszeresen szerzett illegális forgalomban extasy, speed és marihuana néven ismert kábítószereket, valamint egy új kristály elnevezésű pszichoaktív anyagot. A férfiak az illegális szereket az egyik gyanúsítottól, illetve más személyektől szerezték be Budapestről.

A gyanúsítottak a kábítószereket és az új pszichoaktív anyagokat Cegléden, Újszilváson és Törtelen árulták. A vásárlói kör teljes felderítése a nyomozás további feladata. Azonban jelenleg is megállapítható, hogy a vásárlók között voltak 18 évnél fiatalabbak is.

Attól lehet tartani, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén megszöknének, elrejtőznének, a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást. Továbbá annak a veszélye is fennáll, hogy szabadon hagyva folytatnák a kereskedést. Ezért a Ceglédi Járási Ügyészség indítványozta a hét gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését.

Az ügyben további három gyanúsított szabadlábon védekezik. A gyanúsítottakat március 27-én fogták el a hatóságok Cegléden, Tápiószelén, Abonyban Törtelen Jászkarajenőn és Újszilváson.