Énekhangtól zengett a gimnázium

1270

Az Éneklő Osztályok Versenyén, aki fellép és énekel az eredményektől függetlenül nyer – erről is beszélt a gimnáziumban a zsűri elnöke, Juhászné Zsákai Katalin. A több, mint negyven éves múltra visszatekintő megmérettetést, ma tartották az intézményben.

Az Éneklő Osztályok Versenye nem csak az iskola életében nagy esemény, hanem a gyermekek számára is. Hiszen ilyenkor lehetőségük nyílik megmutatni tehetségüket és társaikkal közösen alkothatnak valami szépet – fogalmazott a zsűri elnöke, Juhászné Zsákai Katalin.

JUHÁSZNÉ ZSÁKAI KATALIN, pedagógiai referens, Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ: ,,Nagyon fontos, hogy hogyan áll össze a produkció, tehát hogy mindenki beleadja-e azt, ami genetikailag benne van és hogy mennyire akarnak. Azért természetesen az eredmény is fontos, hogy milyen produkciót sikerül létrehozni, milyen színvonalasat, de nem ez a legfontosabb szempont, hanem kiválasztjuk mindenből a legszebbet, a legjobbat.”

Az egyik legfontosabb a részvétel, aki énekel a versenyen eredménytől függetlenül már nyert – folytatta. De természetesen a megmérettetés akkor igazán verseny, ha van győztese.

JUHÁSZNÉ ZSÁKAI KATALIN, pedagógiai referens, Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ: ,,Lesz egy győztes kórus, aki egy csodálatos kupát, melyen a 42. osztálynak a jelzése lesz rajta. Minden évben felvésik a győztes osztály jelzését. Illetve díjazva lesz a legszebb féri, női hang, legjobb hangszeres, legjobb fiú kórus hangzás, legszebb népdal csokor stb.”

A felsorakozó kórusokat és a pedagógusokat az igazgató is köszöntötte.

GULYÁS ZOLTÁN, igazgató, Kossuth Lajos Gimnázium: ,,Nem csak ti, hanem valószínűleg már a szüleitek is, ha idejártak részt vettek ezen a versenyen. A kollégáim nagy része szintén részt vett ezen a versenyen és tapasztalatból azt mondhatjuk, hogy nagyon nem könnyű ide kijönni és a többiek előtt előadni a produkciót. Ehhez nagyon sok erőt kívánok.”

Mint minden évben idén is közös énekléssel kezdték a megmérettetést, melyet a verseny megálmodója Soltészné Lédeczi Judit vezényelt. A hetek óta készülő diákok mindent beleadva álltak ki társaik, pedagógusaik és a zsűri elé.