Éneklő Osztályok Versenye

1387

Évről évre hatalmas sikerélményben és elismerésben részesül az az osztály, aki megnyeri az Éneklő Osztályok Versenyét.  A több mint 40 éves múltra visszatekintő megmérettetésre már hónapok óta lázasan készültek a diákok.

Mint minden évben idén is közös énekléssel kezdték a megmérettetést, melyet a verseny megálmodója Soltészné Lédeczi Judit vezényelt. A felsorakozó kórusokat Fodor Gábor köszöntötte.

FODOR GÁBOR, igazgató, Ceglédi Tankerületi Központ: ,,El szeretném nektek mondani, hogy nekem az életem legmeghatározóbb négy éve volt, amit ebben az énekkarban énekeltem. Én azért lettem tanár, mert volt egy olyan közösség, amibe visszavágytam és most 42 év után ezelőtt két évvel és egy gyönyörű szép találkozónk volt.”

Idén már 43. alkalommal készültek a diákok a nagy napra.

GULYÁS ZOLTÁN, igazgató, Kossuth Lajos Gimnázium: ,,Ez a szám egy elég nagy szám. Azt tudom nektek elmondani nektek, hogy amikor édesanyátok, édesapátok megszületett már volt itt Éneklő Osztályok Versenye, ami azt gondolom elég nagy dolog és fontos. Énekóra kevés van az iskolában, viszont most minden osztály fellép könnyed és komolyabb darabokkal ezt csak úgy lehet, ha előtte sokat próbáltatok.”

Az Éneklő Osztályok Versenye nem csak az iskola életében nagy esemény, hanem a gyermekek számára is. Ilyenkor lehetőségük nyílik megmutatni tehetségüket.

ALBERT ÁGNES, zsűri: ,,Talán az egyik legfontosabb az, hogy a közös énekléssel egyfajta pedagógiai célt is megvalósítunk, mert együtt dolgoznak, tolerálni kell egymást. Egymás erényeit, hátrányait megismerik. A művészeti tevékenység az mindig egy nagy érzelemtöltettel járó dolog, tehát itt nagy összeveszések, kibékülések és örömök, nagy pillanatok szoktak lenni. Ez a legfontosabb benne.”

A szakmai zsűri elsősorban azt figyelte, hogy mennyire színes és változatos a produkció, valamint, hogy mindent beleadnak-e a diákok. A győztes osztály egy kupát kapott. Pénteken este pedig a szülőket várják, hogy ők is láthassák a szép műsorokat.