Energetikai felújítások

1106

Tető javítás, homlokzatszigetelés, nyílászáró csere-egyebek között ezeket végzik a szakemberek a Mozi valamint a Művelődési Központ épületén. Az önkormányzat pályázaton nyert pénzt az energetikai felújításra, amely során nem csak megszépül a két épület, de a fűtésszámlán is jelentős összeget spórolhat majd a város. A polgármester, a körzet önkormányzati képviselője, a Városfejlesztés Kft. munkatársai ma délután megnézték hogyan halad a felújítás.

A város több intézményét is felújítják, a Tánicsics Iskola Népkör utcai épületével és a Könyvtárral már végeztek a szakemberek, a Mozinál valamint a Művelődési Központnál azonban még dolgoznak. A négy épület korszerűsítésére pályázaton nyert a város összesen 240 millió forintot. A polgármester, Takáts László, az önkormányzati képviselő, Imregi Tibor, valamint a Városfejlesztési Kft. munkatársai ma a mozi felújítási munkálatait nézték meg.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Ez egy olyan korszerűsítés, amilyen még nem volt. Ilyen léptékű rendbetétel és ráfordítás nem történt a moziban. Körülbelül egy évtizeddel ezelőtt egy belső korszerűsítés lezajlott, de a külső homlokzati hőszigetelés most történik meg. Azt látjuk, hogy az idő eddig kegyes volt a munkálatokhoz, jól haladnak.

A külső homlokzat szigetelés, valamint a nyílászárók cseréje mellett a 105 éves mozi épületének tetőszerkezete is javításra szorult, csakúgy mint a padlászigetlés -mondta a polgármester. A néhány hónapon belül teljesen megszépülő mozi pasztell árnyalatot kap, és több, a régebbi időkben mutatós elemek is felkerülnek rá.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Visszakerülnek a homlokzatra olyan elemek, amelyek az elmúlt évtizedeket meghatározták, a neonreklám, a fényreklám, és egyéb dolgok is a munka befejezése után felhelyezésre kerülnek.

A Művelődési Központ omladozó külseje is a múlté lesz néhány héten belül. Az intézmény homlokzatszigetelése mellett kicserélik a nyílászárókat, de a tetőszerkezet is megújul. A felújítás után a Művelődési Központ igazi ékszerdobozzá válik-mondta a városrész önkormányzati képviselője.

IMREGI TIBOR, önkormányzati képviselő: Annak is nagyon örülünk, hogy a külső rész meg fog újulni és úgy mint szigetelésben, energetikailag is jobb lesz az épület és nem beszélve arról, hogy maga a külső állapota, a tetőszerkezet megújul, a beázás, a vakolathullás mindez meg fog szűnni.

A felújítás után a fűtészámlán jelentős megtakarítást tud elérni a város mind a Művelődési Központ, mind a Mozi esetében.