Érem a legkisebbeknél

475

Rögtön éremmel sikerült nyitni 2022 első asztalitenisz ranglistaversenyén.
A decemberben a Jászkun Volán SC-től Ceglédre igazolt Zsigmond testvérek fiatalabb tagja, Simon bizonyította tehetségét és 9 évesen harmadik lett a 11 évesek között. A későbbi győztestől is csak 3:2-es vereséget szenvedett.
Az összevont korosztályban már hárman is játszottak és sikeresen feljutottak a 32-es főtáblára. Ott Petrik Sebestyén 0:2-es hátrányból felállva 2:2-re egyenlített, de már fordítani nem tudott a későbbi harmadik helyezett szombathelyi Szarka Gábor ellen. Telek Kristóf szoros játszmákban maradt alul az Ausztriában játszó Csomor Béla ellen. Zsigmond Simon a kiemelt Kókai Szabolcsot verte 3:2 arányban a 16 közé, és a BVSC-s Stefán Bence állította meg.
Másnap a serdülő párosban alkalmi duókban bravúrosan mentek egy kört a fiúk és a 16 közé kerültek. A lányok magabiztosan jutottak a 8 közé, és szoros játszmákban maradtak alul statisztikás pár ellen.
Egyéniben Csór Laura magabiztosan nyerte meg csoportját, míg Ungureán Dorka a főtáblán (erőnyerőként a 16 között) várta ellenfelét. Laura a dunakeszis Szűcs Natáliát verte meg simán, majd Müller Evelinnel csapott össze, ahol játszmát sikerült elcsípnie. Dorka Kiss Csengét múlta felül, majd az első kiemelt Molnár Kendrával játszott és egy-egy szettben meg tudta szorongatni.
Összességében jól indult az év, bízhatunk a további sikerekben!
Budapest Bajnokság Arany (U11-U15) Utánpótlás Ranglistaverseny, Bp. BVSC/Ormai, január 15-16.
Fiúk
U11
3. Zsigmond Simon
U13
A legjobb 32 közé jutott Telek Kristóf és Petrik Sebestyén
A legjobb 16 közé jutott Zsigmond Simon
Leányok
U15
Páros
A legjobb 8 közé jutott Ungureán Dorka-Csór Laura
Egyéni
A legjobb 8 közé jutott Ungureán Dorka, a 16 közé Csór Laura