Érmek Wolfurtban és Tokodon

515

Február első hétvégéjén kezdte meg az ez évi szereplését a serdülő korosztály, méghozzá rögtön egy hármas válogatóversennyel, Tokodon. Szombaton a szabadfogású és női versenyen összesen 230 versenyző volt érdekelt, míg vasárnap 126-an próbáltak szerencsét. A Ceglédi VSE csapatából betegség és sérülés miatt többen hiányoztak. Így végül szabadfogásban hárman, kötöttfogásban öten léptek szőnyegre a válogatottságért.
Szabadfogásban a ceglédiek végül egy érmet gyűjtöttek be, a 48 kg-ban Józsa Attila révén, aki remek birkózással meg is nyerte a súlykategóriáját. Attila három magabiztos technikai tusgyőzelemmel (10-0) jutott a döntőbe, ahol 3-0-ás pontozásos győzelmet aratott. A négy mérkőzés alatt az ellenfelei egyetlen akciópontot sem tudtak rajta végrehajtani. Ezzel Józsa Attila megtette az első lépést a válogatottság felé.
Vasárnap a kötöttfogással folytatódtak a küzdelmek. Ezen a napon a ceglédiek végül két érmet és egy pontszerző helyezést gyűjtöttek be, de a végső győzelmet egyikük sem tudta megszerezni. Józsa Attila a szabadfogás után kötöttfogásban is szőnyegre lépett. Az első mérkőzésén is jól kezdett és vezetett is, de ellenfele egy csípődobást követően tussal nyert. Ezután Attila már minden mérkőzését megnyerte és végül a harmadik helyen végzett. Csiszár Márkó a 75 kg-ban szépen menetelt a döntőig, ahová egy tus- és két technikai tusgyőzelmet követően jutott. Az aranycsatában viszont már nem bírt a Sziget SC-s ellenfelével, s így meg kellett elégednie az ezüstéremmel.
Birkózás, válogatóverseny, Tokod
Szabadfogás
48 kg 1. Józsa Attila
Kötöttfogás
48 kg 3. Józsa Attila
57 kg 5. Csiszár Adrián
75 kg 2. Csiszár Márkó
Ugyancsak ezen a hétvégén a kadet és a junior szabadfogású válogatott keret Ausztriában, Wolfurtban nemzetközi viadalon vett részt. Az előző hétvégi válogatóverseny megnyerését követően a csapattal utazhatott Kovács Árpád, aki a 70 kg-ban lépett szőnyegre a junior korosztályban, s első válogatott versenyén a szabadfogásúak között az előkelő harmadik helyen végzett.