Értékes pont

918

A labdarúgó NB II huszonhetedik fordulójában a Siófok együttesét fogadta a Ceglédi VSE. A két, kiesés ellen küzdő csapat találkozóját Szilágyi Sándor vezette, segítői Garai Péter és Bornemissza Norbert voltak.

Az első félidő kevés eseményt hozott. Az első valamicske helyzetre  32 percet kellett várni, amikor a védők között kilépő Kozma jutott lövéshez, de mintegy 20 méterről nem találta el a kaput. A 41. majd a 43. percben Albert rúghatott szögletet. Az elsőnél a kipattanó labda Pereshez kertült, aki magasan fölé lőtt. A második pontrúgás a 11-es pont környékén Nánási személyében játékostársat talált, aki fejelt. Méterekkel a keresztléc fölé. A 44. percben különösebb előzmény nélkül, szinte a semmiből jött a Balaton-partiak végül is szép gólja. Kozma cselezte be magát az ötös környékére, majd az alapvonal közeléből a hosszú oldalra ívelt. A jól érkező Kovács fejére, aki magabiztosan talált be a kapu bal sarkába, 0-1.

A második játékrészben a csapatok már többször eljutottak az ellenfél kapujáig. Nézzük is a történéseket azok sorrendjében:

  1. perc: A vendégek szabadrúgását a kitűnő rugótechnikával rendelkező Czvitkovics végezte el. A rövid sarkot célozta meg és Mursitsnak minden tudását be kellett vetnie, hogy védje a bombát.
  2. perc: Asztalos akár lőhetett is volna, de ő inkább Takácsnak gurította vissza, így oda is lett a helyzet.
  3. perc: Kozma futott el a jobb oldalvonal mellett. Beadása is jól sikerült. Kovács megelőzte a védőket, de a jobb kapufa mellé pörgette a labdát.

A 73. percben a siófokiak balhátvédje, Farkas Norbert szabálytalankodott sárga lapot érően. A balhátvédnek ez már a második sárga lapja volt,  így a kiállítás sorsára jutott.

A Vasutas mindent egy lapra feltéve támadott, a hátvéd Nánási is csatárt játszott már és a cserék is a támadósor megerősítését szolgálták. Sorra érkeztek a felívelt labdák a vendégek kapuja elé, melyekből néhány veszélyes is volt.

Ezek egyikét a 83. percben Nánási fejelte tovább, pontosan Szabóhoz, aki ugyancsak fejjel célozta meg a kaput. Tajti nagy bravúrral védte a felső léc alá tartó labdát.

A 93. percben az újabb ívelés  már góllal végződött. A labda most is Szabóhoz került, aki a kiinduló Tajti mellett a kapuba gurított, 1-1.

Az első félidő hajrájában szerzett vezetést a Siófok. Előnyét sokáig meg is tartotta. Már-már zsebében érezhette mindhárom bajnoki pontot, de végül ráfizetett időnként látványos időhúzására. A Cegléd ugyanis  a hosszabbítás utolsó másodperceiben kiegyenlített. A csereként pályára lépő Szabó gólja két héttel korábban a ZTE ellen három, most pedig egy pontot hozott a ceglédiek konyhájára. Összességében a küzdelmes, de gyenge iramú és színvonalú összecsapáson egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet. A döntetlen, az 1-1 a legigazságosabb végeredmény.