Párnacsata a Kossuth téren

1292

Cegléd is csatlakozott a Nemzetközi Párnacsata Naphoz. Tegnap a Kossuth térre várták a diákokat játékos vetélkedőre. De nem a szokványos párnacsatázás volt, hanem játékokkal megfűszerezve küzdhettek a pontokért a csapatok.

Párnacsatára fel – szólt az Új Nemzedék Központ, az Ifjúsági Önkormányzat és az Ifjúsági Könyvtár felhívása. Ugyanis tegnap a fiatalokat várták a Kossuth térre, számukra szerveztek egy rendhagyó, játékos délutánt, ahol párnacsatával kellett megszerezni egymás zászlaját.

KOTTES ANIKÓ, vezető, Új Nemzedék Központ: ,,Az Új Nemzedék Központ a Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat és a Ceglédi Ifjúsági Könyvtár együttműködésével terveztük ezt a napot, hogy a fiatalokat bevonjuk és egy kicsit hasznosan töltsék a szabadidejüket. Ez nem a klasszikus párnacsata, ahol szétütjük a párnáinkat és szálljon a toll. Ha itt körül tekintünk láthatjuk a zöld területet, ez egy kicsit ilyen hadijáték szerű párnacsata, amit mi terveztünk.”

A diákok egy kék és egy piros párnás csapatra alakultak. A feladatuk pedig nem volt más, mint hogy elrejtsék, védjék saját zászlójukat, ellenfelükét pedig szerezzék meg. Egymás zászlójáért a párnákkal küzdöttek meg. A fiatalok szemmel láthatóan élvezték a játékot.

KOTTES ANIKÓ, vezető, Új Nemzedék Központ: ,,Az a helyzet, hogy mozgathatóak, még nyilván ez egy kicsi kezdeményezés, de bízunk benne, hogy jövőre ez egy nagyobb megmozdulás lesz.”

A zászlókat mindkét csapat próbálta úgy elrejteni, hogy az ellenfél ne tudjon hamar hozzájutni. Voltak, akik a bokrokba tették, de akadtak olyanok is, akik fára mászva rejtették el zászlójukat.