Erzsébet tábor az Örkényi úton

1101

Napközis Erzsébet tábort szervezhettek erre a hétre az Örkényi úti iskolába. A táborozó gyerekek uszodába mennek, kirándultak Egerben, de az iskola épületében is színes programok várják őket egész héten. Ma például az egészséges táplálkozás, az egészséges életmód volt a téma.

Ma délelőtt éppen okosodtak a kisebbek és nagyobbak. Arról láthattak videó filmeket, hogy hogyan is kellene táplálkoznunk ahhoz, hogy egészségesek legyünk. A gyerekek pedig ügyesen vissza is tudták mondani, mit is hallottak és láttak. Vagyis bizonyára sok hasznos információ is megragad bennük a tábornak köszönhetően.

BÍRÓ FERENC szervező pedagógus: „Mai nap folyamán van az egészségnevelési délelőttünk, ahol különféle filmeket látnak ezzel kapcsolatban, illetve majd egészséges ételeket fogunk készíteni és fogyasztani. Ebéd után pedig jön értünk a busz és megyünk a városi uszodába. Délután sportnap van és ott töltjük az időnket ma.”

Az iskola pályázaton nyert forrást a napközis Erzsébet tábor megszervezésére. 35 gyerek tölti itt a hetét. Inkább a kisebbek, a nagyobbak már leginkább dolgozni mennek a nyári szünet alatt. Akik viszont itt vannak, minden nap színes programokban vehetnek részt és nem utolsó szempont, hogy mindez minimális költséget jelent a szülőknek.

BÍRÓ FERENC szervező pedagógus: „Ez a tábor egész héten tart, hétfőtől péntekig minden nap reggel 8-tól délután négy óráig folyamatosan. Mindösszesen 500 Ft-ba került a szülőknek az egész hét. Tehát napi 100 forintjába került a szülőknek.”

Az iskola korábban is szervezett már hasonló táborokat és a tapasztalat az, hogy az ide érkező gyerekeknek óriási és felejthetetlen élmény egy-egy kirándulás vagy a tábor kínálta program.