Erzsébet tábor az őszi szünet idején

984

Hátrányos helyzetű diákoknak szervezett tábort a Gyermekjóléti Központ. Pályázaton nyertek lehetőséget arra, hogy a szerény körülmények között élő gyerekeknek programokkal kedveskedjenek az őszi szünetben. A jórészt 8-10 év közötti diákok városismereti sétán, kézműves foglalkozáson vehettek részt, de ellátogatnak Kecskemétre és a tűzoltó laktanyát is megnézhetik.

Nyáron is volt Erzsébet tábor Cegléden. Akkor is nagy sikere volt a programoknak. A Gyermekjóléti Központ újfent sikeresen pályázott. Így nyílt lehetőség, hogy mintegy 20 gyereknek három napon át hasznos és szórakoztató programokat szervezzenek.

SZABÓNÉ KÖKÉNY ERZSÉBET, mb.igazgató: A programnak van egy meghatározó tényezője, hogy hátrányos helyzetű, és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek előnyben részesülnek. Próbáltunk olyan gyerekeket, családokat keresni, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy akár a nyári, akár az őszi szünetben bármilyen programban részt vegyenek.

A gyerekek szemmel láthatóan nagyon élvezték az elfoglaltságokat. Tegnap a város nevezetességeivel ismerkedhettek. Nagyon nagy sikere volt például a sportmúzeumban tett látogatásnak.

PALÁSTI FERENCNÉ, táborvezető: Már délelőtt is úgy kezdtük, hogy egy kis benti labdajáték, igyekeztünk megmozgatni őket, most pedig arra törekszünk, hogy ismerjék meg a város nevezetességeit. Ehhez egy kis totót is összeállítottunk, tehát utána ki kell nekik tölteni, hogy mit láttak.

A gyerekek a sportmúzeum mellett ellátogattak a Kossuth szoborhoz, majd a Református templomkertben kaptak érdekes feladatot. Az úgynevezett rókavadászaton a kertben eldugott cetliket kellett megtalálniuk. A szervezők nem csak Ceglédre szerveztek programokat.

PALÁSTI FERENCNÉ, táborvezető: Kecskemétre megyünk, a planetárium látogatás lesz, ott is ebédelünk, egy helyi étteremben, és délután, ha az idő engedi, akkor Kecskemét belvárosát fogjuk meglátogatni. Ennek a programnak nagyon örültek a gyerekek, javarészt nemigen voltak még Kecskeméten, ahogyan kérdeztük a gyerekeket.

A diákok a három nap során kézműves foglalkozáson is részt vehettek, ellátogatnak a Rég Idők Tárházába és tűzoltó laktanyába, és őszi dekorációt is készíthetnek otthonra.