Évértékelő közgyűlést tartott a Honvéd Nyugdíjas Egyesület

1168

Sikeresen pályázott a Honvéd Nyugdíjas Egyesület, az önkormányzat 100 ezer forinttal támogatta a szervezetet. De az adó 1 %-okból is szép összeg gyűlt össze, több mint 130 ezer forint. Mindemellett pedig szó volt a tavalyi évről és az idei tervekről is az egyesület évértékelő közgyűlésén.

Sikeres évet zárt a Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesület. Számtalan programot szerveztek tavaly, mely iránt nagy volt az érdeklődés – mondta az elnök.

LUKÁCS ISTVÁN, nyá.ezredes, elnök, Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesület: ,,Többek között a Kossuth Étteremben tartottunk névnapi rendezvényeket három alkalommal. Csemőben tartottunk egy csemői vigasságok rendezvényt, négy alkalommal voltunk színházban. Budapesten és Kecskeméten több mint 200 fővel. Azon kívül számtalan klub rendezvényt tartottunk, ahol nagyon sok vendégünk volt.”

A közgyűlésen értékelték a tavalyi évet, de a 2018-as esztendő céljairól is egyeztettek. Elsősorban szeretnék a tagságot megtartani, valamint a létszámot növelni – hangsúlyozta Lukács István – most már a hozzátartozókat és a fiatalabb nyugdíjas katonákat is szeretnék bevonni az egyesület életébe.

LUKÁCS ISTVÁN, nyá.ezredes, elnök, Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesület: ,,Azért, hogy frissítsünk, mert a létünknek ez az alapja és ez egy nagyon lényeges kérdés számunkra. Hogy ha sikerül őket bevonni akkor tovább tudjuk ezt vinni, úgy ahogy most csináljuk. Jelenleg 148 fő a létszámunk, tehát szép létszámban vagyunk, de nagyon sok az idős és 71 év az átlag életkor.”

Továbbá beszélt arról is, hogy idén pozitívan bírálta el pályázatukat az önkormányzat.

LUKÁCS ISTVÁN, nyá.ezredes, elnök, Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesület: ,,Február 16-án érvényesnek nyilvánították a 2018-as pályázatunkat, melyben igényeltünk 250 ezer forintot, reménykedve abban, hogy harmadszorra nem kerülünk várólistára. A városi önkormányzathoz benyújtott két pályázaton 100 ezer forint támogatást nyertünk.”

Az összegből a Foltvarró kör működését és hagyomány éltető tevékenységét támogatják. Tavaly először lett jogosult az egyesület a személyi jövedelemadó 1%-ának gyűjtésére. Az 1%-okból több mint 130 ezer forint gyűlt össze.