Fákat ültettek a Táncsics iskola előtti területre

1149

Fákat ültettek ma délelőtt a Táncsics iskola előtt a Várvag Kft. megbízásából. Erre azért volt szükség, mert a már korhadt spirálfüzek veszélyessé váltak, így kivágták őket. Az újonnan ültetett gyertyánfák alatti területet agroszövettel terítik le és zúzott követ helyeznek rá. Így szeretnék a gyomok elszaporodását megakadályozni.

Ma kora reggel már javában ásták az ültető gödröket a Táncsics Mihály Általános Iskola előtt. Összesen 10 oszlopos gyertyánfát ültettek a Várvag Kft. megbízásából.

HERVAI GERGŐ, főkertész: ,,Az ott lévő régi spirálfüzek helyett – amik már nagyon odvasak voltak – újakat ültetünk és továbbá szeretnénk ezt a területet úgy bevonni a közösségi részbe, hogy padokat szeretnénk telepíteni, a fák alatti területeket agroszövettel terítjük le és arra zúzott követ teszünk, hogy a gyomok ne tudjanak feljönni.”

A főkertész azt is elmondta, hogy azért választották a gyertyánt, mert nincs légvezeték a terület felett, így szépen növekedhet a fa. Az általában fehér, kemény, erős és rugalmas gyertyán nagyon jól tűri a metszést.

HERVAI GERGŐ, főkertész: ,,Padokat, szemeteseket helyezünk ki, hogy le lehessen ott ülni a majd egykor megnövő, nagy lombot adó fák alá.”

A gyertyán levelei tavasszal és nyáron élénk zöldek. A levele ősszel sárgára színeződik majd télen megbarnul, de nem hullik le, takar egész évben. Tűri a szárazságot, a félárnyékot és az árnyékos fekvést is. Sűrű ágai között a madarak is fészkelő helyet találnak.