Fákat, virágokat ültettek a vállalatnál

1316

Táncsics Iskola diákjai a Fenntarthatóság hetének jegyében gyárakhoz, cégekhez látogattak el. Ma az egyik öko tudatos vállalatnál jártak, ahol gyárlátogatást tettek, majd segítettek fákat és virágokat ültetni az ott dolgozóknak.

Nagy volt ma a sürgés-forgás az egyik ceglédi ökotudatos vállalatnál. Nem véletlenül, hiszen a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai látogattak el a céghez, hogy megnézzék, hogyan működik a vállalat.

RIMÓCZI GÁBOR, igazgató, Táncsics Mihály Általános Iskola: ,,Az Oktatási Minisztérium meghirdette annak idején a Fenntarthatóság Hetét. Ennek a hétnek a keretein belül különböző gyárlátogatáson vesznek részt a gyerekek, illetve a tanáraink. Első menetben a szennyvíztelepet néztük meg. Nagyon tetszett nekik, hiszen látták, hogy hol távozik a víz, illetve hol kerül tisztításra. Utána ide a Xylem-be tettünk gyárlátogatást és ez úton szeretném megköszönni a gyár igazgatójának Nagy Gábornak, illetve a dolgozóknak azt a kedvességet, türelmet, ahogy a gyerekeket kísérgették a gyárterületen.”

A cég ügyvezetője örömmel vette az iskola megkeresését és a diákok jelenlétét.

NAGY GÁBOR, ügyvezető, Xylem Water Solutions Hungary Kft.: ,,Itt az utolsó napokban kaptunk egy kedves megkeresést az egyik általános iskolától.  Hogy a Fenntarthatósági témahét keretében ők szeretnének eljönni hozzánk és megnézni az üzemet és szeretnének fontos információkat hallani annak kapcsán, hogy mi hogyan gondoskodunk a fenntarthatóságról.”

A diákok természetesen nem csak a munkaterületre nyertek betekintést, a telephely szépítésében is részt vehettek.

NAGY GÁBOR, ügyvezető, Xylem Water Solutions Hungary Kft.: ,,A mi gyárunk az egy olyan nemzetközi vállalatcsoportnak a része, ami vízre és a víz problémáira igyekszik okos megoldásokat találni. És a föld napja az egyik olyan program számunkra az év során, amikor mindenféleképpen a dolgozóinkat arra ösztökéljük, hogy vegyenek részt fa-és növényültetésben. Ez az idei évben is a megszokott programok egyike.”

Az elhervadt muskátlikat kicserélték, újra ültették, de idén öt cseresznyefát is elültettek a cég területén.