Energetikai felújítás a Ceglédi Református Általános Iskolában

1685

Hálaadó istentiszteletet tartottak a Református Gyülekezeti Házban az iskola energetikai felújítása kapcsán. A Református Általános Iskola épületeit hőszigetelték, kicserélték a nyílászárókat és napelemeket alakítottak ki a tetőn.

Hálát adunk a megújult iskoláért, azért, hogy akkor is adtál, amikor nehéz idők voltak és nem ment jól az iskolának – fogalmazott Bereczky Örs, lelkész a Református Iskola energetikai felújításának zárásán.

BERECZKY ÖRS, református lelkész: ,,Adtál akkor is, amikor mindenféle bajban volt benne az ember, amit a történelem feljegyzett, mert a lelkünkben lévő történelem egy másik történetet ismer, egy olyat, ami te hozzád kapcsolódik. Egy olyat, ami szenvedések és kínlódások közepette is a tied.”

Az istentiszteleten az intézmény vezetője, Kúti László a felújítás részleteiről beszélt.

KÚTI LÁSZLÓ, intézményvezető, Református Általános Iskola és Óvoda: ,,A KEHOP-os projekt címe: Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével. 2015-ben megtörtént a Szabadság téri ,,A” épületünk felmérése, aztán pedig ez alapján a pályázati kiírásoknak megfelelő fejlesztési területetek meghatározása.”

Az új épületrész vékonyabb homlokzati falai és a födémek utólagos hőszigetelést kaptak. Továbbá kicserélték a nyílászárókat és korszerű fali kazánt építettek be. A régi épületrésznél is a födémek kaptak utólagos hőszigetelést, valamint a korábbi konvektorok helyére radiátorok kerültek. De napelemeket is kialakítottak az épületek tetején.

KÚTI LÁSZLÓ, intézményvezető, Református Általános Iskola és Óvoda: ,,A felújítás eredményeként az épület energetikai minőség szerinti besorolása FF-ről CC, tehát korszerűvé nyilvánították. Szerettük volna, ha a tervezett beruházások 2017 nyarára befejeződnek, de a közbeszerzési eljárások elhúzódtak, nehezen indultak meg a munkálatok.”

Az igazgató a munkában résztvevőknek, valamint a pedagógusoknak, diákoknak is a köszönetét fejezte is. A beruházásokkal jelentős költségmegtakarítása lesz az iskolának.