Falunap Jászkarajenőn

2851

Több százan látogattak el hétvégén a jászkarajenői falunapra. Színes programokkal, főző és sport versenyekkel várták a kilátogatókat a szervezők. De volt óriás buborék show is, délutántól pedig a koncerteké volt a főszerep.

11. alkalommal rendezték meg a falunapot Jászkarajenőn. Most 14 főző és 14 focicsapat nevezett a programra. Mint minden évben most is a település fejlődését is ünnepelték.

PALYA ISTVÁN KÁLMÁN, polgármester, Jászkarajenő: ,,Pontosan úgy voltunk vele, hogy ne hagyjuk ezt a hagyományt abba, most a Sportháznál egy előtetővel, egy kiülővel egy bográcsolós, sütögetős terasszal bővítettük a létesítményünket. Ennek az elkészítésének örvendünk most a mai napon.”

A faluban mintegy 2700 ember él és ilyenkor több százan látogatnak ki a rendezvényre – tette hozzá a polgármester.

PALYA ISTVÁN KÁLMÁN, polgármester, Jászkarajenő: ,,Örülök ilyenkor, hogy a Foci Kupa is úgy zajlik, hogy nem csak a mi csapatunk, hanem a környék csapatai is eljönnek. Azért egy kicsit olyan vonzó is ez a falunap a kistérségünkben.”

A programon a traktorosok is versenybe szálltak egymással. Ez számukra egy kis szórakozás, hiszen ilyenkor nem a munka miatt ülnek be a járművekbe. Ügyességi versenyen mérettették meg magukat. Különböző akadályok mentén kellett szlalomozniuk és tolatniuk. Mindemellett a bográcsokban már reggel óta rotyogtak az ízletes ételek.

TÓTH RUDOLF, nyomozó, CRK: ,,A jászkarajenői Polgármesteri Hivatal ellátott minket hússal és nyilván mi ezt főzzük meg, amit kaptunk. Ez birkahús volt minden csapat részére ezért valójában minden csapatnál birka fő.”

Tóth Rudolfék lecsós alappal készítették a pörköltet, miután megfőtt a hús a fűszerek is belekerültek az ételbe. A nyomozó arról is beszélt, hogy szerinte mitől lesz finom a pörkölt.

TÓTH RUDOLF, nyomozó, CRK: ,,Ízlés kérdése, fűszerezés kérdése és vannak bizonyos dolgok, amiket szerintem időben kell megcsinálni. Például én szeretem a végén fűszerezni, készre sózni.”

A falunapra kilátogatókat számos színes programmal várták a szervezők.