Múzeumok Éjszakája – 2018

1045

Több helyszínen és nagyon sokféle program várta idén is a Múzeumok éjszakáján a ceglédieket. Az evangélikus gyülekezet és a könyvtár közös rendezvénye nyitotta a programot, majd a Városháza dísztermében a Vox Humana koncertjével folytatódott a rendezvény. Ezt követően újra a Kossuth Múzeum lett az esemény központi helyszíne. Ott koncertek, irodalmi előadás de még meseolvasás is várta a vendégeket.

Újra megtelt a múzeum és az intézmény előtti terület a különleges estére. A múzeumok éjszakáján hagyományosan kint és bent is színes programok várták az érdeklődőket.

REZNÁK ERZSÉBET, igazgató, Kossuth Múzeum: ,,Ez már a 11. alkalom és tulajdonképpen szokásosan itt mögöttünk két koncert lesz, aztán majd jön a Cegléd Táncegyüttes, bent pedig kiállításokhoz kapcsolódó programok. Közülük az egyik egy közjátszás tudom, hogy furcsán hangzik, de Koltói Ádám leleménye ez a szó és az Iparkodtunk kiállításhoz állítottak össze egy ipartörténeti műsort.”

Évek óta hagyomány az is, hogy zenei program is várja a múzeumok éjszakája látogatóit. Most a Fairy Garden nyitotta az estet, de újra koncertet adott Cegléden Elsa Walle és Winand Gábor is. Ők legutóbb a Jazz péntek sorozat keretében léptek színpadra nálunk a Művelődési Központ Kamaratermében. Most is nagy örömmel érkeztek a városba.

WINAND GÁBOR , ELSA WALLE: ,,Amikor itt voltunk Cegléden fantasztikus közönség volt és tényleg egy olyan fajta viszony alakult ki a közönség és köztünk, ahogy mondtad intim és barátinak is lehet nevezni és nagyon jó, boldogan mentünk haza. Itt vagyunk újra és nagyon örülünk a Múzeumok Éjszakájának ez egy fontos este.”

Menjen a dolog, míg szívünk dobog – ez pedig már annak az előadásnak volt a címe, amelyet Dr. Koltói Ádám szerkesztett és az „iparkodó” emberekről szóló népi strófákból állt össze.