Farsang az Idősek Klubjában

2079

Farsangi mulatságot rendeztek tegnap a Bocskai úti Idősek Klubjában. A zenés délutánon az idősek és a dolgozók is jelmezbe bújtak és műsorral kedveskedtek egymásnak. Természetesen a tánc és a fánk evés sem maradhatott ki a kora estig tartó farsangi vigasságból.

Zenészek, színésznők, különböző mesebeli szereplők gyülekeztek tegnap az Idősek Klubjában. A farsangi mulatságon nemcsak a klubba járó szépkorúak bújtak jelmezbe, hanem a dolgozók is. A különleges jelmezeket produkcióval összekötve mutatták be egymásnak. Soós Erzsike például több jelmezzel és előadással is kedveskedett.

SOÓS ERZSÉBET: ,,Az első jelmezemmel egy amerikai színésznő bőrébe bújtam és felolvastam a saját verseimet is. Utána pedig japánból egy gésás táncot mutattam be.”

Erzsike néni napi rendszerességgel jár a klubba, mint mondta, nagyon szeret ott lenni.

SOÓS ERZSÉBET: ,,Itt nagyon jó társaság van, szoktunk táncolni, verseket olvasunk, játszunk, tornázunk, énekelünk és nagyon jól telik az a kis idő, amit itt töltünk.”

Az Idősek klubjába egyébként továbbra is szeretettel várják azokat a szépkorúakat, akik otthon laknak és szeretnének néha kimozdulni egy picit – mondta az intézményvezető Szabóné Kökény Erzsébet.

SZABÓNÉ KÖKÉNY ERZSÉBET, intézményvezető, Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ: ,,Az Idősek Klubja az intézmény egyik részeként itt a Bocskai utcában az idősek részére nappali ellátásra nyújt lehetőséget az idősek részére a szabadidő hasznos eltöltésére. Hétfőtől péntekig, reggeltől délutánig tölthetik itt az idősek a nappalokat.”

Vannak, akik évek óta rendszeresen visszajárnak és örömmel vesznek részt minden olyan programban, amit a klub szervez.

SZABÓNÉ KÖKÉNY ERZSÉBET, intézményvezető, Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ: ,,Közös kirándulásokat, programokat is szervezünk azonkívül, hogy itt megünnepeljük a névnapokat, születésnapokat és itt együtt tölthetik a szabadidejüket. Szeretnek visszajönni és nagy élvezettel készültek a mai napra is.”

A farsangi mulatságról nem maradhatott el a fánk evés és a közös táncolás sem.