Fehér István a jelölt

1436

Fehér István lesz az MSZP országgyűlési képviselő jelöltje. A jelöltségről szóló hírt már sajtótájékoztatón jelentették be. A párt parlamenti frakcióvezetője úgy fogalmazott: Fehér István egy megbízható és a választókerületben már jól ismert politikus, ezért jelölik őt.

Tegnap sajtótájékoztatót tartottak az MSZP helyi szervezetének irodájában, ahol a párt parlamenti frakcióvezetője bejelentette, hogy Fehér István lesz az MSZP országgyűlési képviselő jelöltje.

DR. TÓTH BERTALAN, parlamenti frakcióvezető, MSZP: ,,A Ceglédi választókerületben van egy nagyon jó jelöltünk, Fehér István, aki egy igazi megbízható baloldali politikus. Hiszen éveken keresztül képviselte a választókat a Ceglédi Önkormányzatban, éveken keresztül képviselte őket a megyei önkormányzatban. A sport közalapítvány elnökeként felügyelte segítette az itteni sportéletet, alapító tagja a MSZP-nek itt.”

Fehér István pedig köszönetét fejezte ki az őt jelölőknek.

FEHÉR ISTVÁN,  elnök, MSZP helyi szervezete: ,,Köszönöm a bejelentést és köszönöm azoknak, akik bizalmukkal engem jelöltek, mert a helyi és környékbeli pártszervezetek jelöltek. Köszönöm az országos vezetésnek.”

De a sajtótájékoztatón a Magyarországon jelenleg zajló eseményekről is volt szó. A párt parlamenti frakcióvezetője úgy fogalmazott: ma Magyarország egy igazságtalan ország. Hiszen az adórendszer, amit a Fidesz létrehozott, csak azoknak kedvez, akiknek  magas a jövedelme és azoknak rontja a helyzetét, akik kevesebbet keresnek – mondta.

DR. TÓTH BERTALAN, parlamenti frakcióvezető, MSZP: ,,De igazságtalanság van a nyugdíjak területén is, hiszen ha megnézzük a nyugdíjemelés rendszerét eleve azt látjuk, hogy kevesebbet ad nyugdíjemelésként a kormány, mint amennyire járna, mint régen az úgynevezett svájci indexállás alapján. De így is azoknak a nyugdíja emelkedik jobban, akiknek magasabb a nyugdíja és azoknak kevésbé akiknek alacsony. Éppen ezért mondjuk azt, hogy fel kell zárkóztatni a 100 ezer forint alatti nyugdíjakat, meg kell duplázni a minimál nyugdíjat.”

Tóth Bertalan beszélt az egészségügy helyzetéről is.

DR. TÓTH BERTALAN, parlamenti frakcióvezető, MSZP: ,,Azt láthatjuk, hogy akinek pénze van az jobb ellátást kap, mert a magánrendelőkben meg tudja vásárolni azokat az ellátásokat, amiket az átlagember nem jut hozzá. Ma a magyar közkórházakban fertőzésveszély van, ma van pénz kommunikációra, stadionokra, propagandára, de kórházi takarításra nincs.”

Valamint azt hangsúlyozta: ahhoz, hogy megszűnjenek az igazságtalanságok kormányváltásra van szükség. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha a demokratikus ellenzéki pártok a választások során együttműködnek – mondta.