Fejlesztések az Újvároson

1860

Útalapot kap az Újváros szél egy része, továbbá bővítik a körzetben a közvilágítási hálózatot is – mondta Károly Ferenc önkormányzati képviselő. Az eddig világítás nélküli Laszip dűlőbe, az Újváros szél egy részére és a Nádasdi utca és az Akácos utcát összekötő szakaszon is villanyoszlopokat állítanak.

Nagy erőkkel dolgozik a markológép az Újváros szél egy részén. Végre teljesülhet az ott élők egy régi vágya. A földutat útalappal látják el, amely később alkalmassá teszi arra, hogy szilárd burkolatot kapjon, amennyiben az anyagi források majd lehetővé teszik.

KÁROLY FERENC, önkormányzati képviselő: ,,A körzetemben az utolsó olyan utca, ahol földes út van, ez az Újváros szél, nagyon nagy öröm volt, hogy az önkormányzat kedvező anyagi feltételei és lehetőségei szerint egy 200 méteres útszakaszon meg tudjuk csinálni az útalapot. Ezt a munkát látjuk itt most a háttérben. Természetesen nem tudjuk az egész Újváros szélt megcsinálni, ez még áthúzódik jövőre, vagy ahogy az anyagi lehetőségek fogják engedni.”

A munkálatokkal kapcsolatban még a múlt héten lakossági fórumot tartott az önkormányzati képviselő, ahol felkészítette a lakosokat az építkezésből adódó kellemetlenségekre.

KÁROLY FERENC, önkormányzati képviselő: ,,Ezek a munkálatok a mai nappal el is kezdődtek, viszonylag rövid ideig fognak tartani. Az útalapot ma kiszedték és legkésőbb a holnapi nap be is fejeződnek itt az érintett útszakaszon a munkálatok.”

De nem csak az út újul meg, bővül a közvilágítási hálózat is, azokon a szakaszokon, ahol eddig még nem volt.

KÁROLY FERENC, önkormányzati képviselő: ,,A körzetemben több helyen folynak munkálatok a mai nap. Az Újváros szélen közvilágítási hálózat bővítése zajlik, mindjárt oda is kimegyünk. Illetve egy másik helyszínen a Nádasdi utca és az Akácos utca összekötő szakaszon is – ahol eddig nem volt közvilágítás – hálózatépítés zajlik jelen pillanatban.”

Az Újváros szél egy részére négy villanyoszlop kerül. Amikor stábunk odaért éppen akkor állították helyére az egyiket. De nem marad tovább világítás nélkül a Vett útról és a Mizsei útról megközelíthető Laszip dűlő sem, ahol a szakemberek a meglévő villanyoszlopokat készítették elő a lámpatestek felszerelésére.