Egészségnapot tartottak

1161

A leggyakoribb gerincbetegségekről tartott előadást Dr. Tarkó Irén reumatológus főorvos a Cegléd és Térsége Látássérültjeinek klubhelyiségében. De vendégül látták Ungvári Ildikó dietetikust is, aki az egészséges táplálkozásról beszélt, továbbá a résztvevőknek különböző szűrővizsgálatokra is volt lehetősége.

Manapság ülő és mozgásszegény életmódunknak köszönhetően egyre többen szenvednek hát, derék és nyakfájdalomtól. A Cegléd és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete ezért is hívta meg Dr. Tarkó Irén reumatológus főorvost, hogy beszéljen ezekről a problémákról.

DR TARKÓ IRÉN, reumatológus főorvos: ,,Nagyon örültem neki, én mindig örülök az ilyen jellegű meghívásoknak azért, mert az általam kezelt betegségek igen gyakoriak. Nagyon sok embert érintenek. Az ember, hogy ha beteg, fáj valamije akkor nagyon megijed egy-egy betegségtől és ezen szeretnék egy picit segíteni, hogy könnyebb legyen átvészelni ezeket a nehéz napokat.”

Dr. Tarkó Irén egy rövid anatómiai áttekintéssel kezdte előadását. Az egyesület elnöke, Pap Anita fontosnak tartja az egészségvédelmet, ezért rendszeresen szervez olyan programokat, amivel a tagok bővíthetik ismereteiket.

PAP ANITA, elnök, Cegléd és térsége Látássérültjeinek egyesülete: ,,Alapvetően azért az emberek többsége az egészségét akkor értékeli át, amikor az veszendőben van és a látássérült embernek is ugyanúgy az egészsége folyamatosan veszélyben van, folyamatos karbantartást igényel. A látássérültségből fakadóan még hatványozottabban érdemes odafigyelni ezekre a problémákra és a kezelésükre.”

Az egészségnapra nem csak a reumatológus főorvost hívták meg.

PAP ANITA, elnök, Cegléd és térsége Látássérültjeinek egyesülete: ,,A Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet kollégái jönnek ki Ungvári Ildikó dietetikus lesz az egyik vendégünk, aki az egészséges táplálkozásról fog előadást tartani. Illetve a belgyógyászatos nővérkék fognak nekünk különböző szűréseket végezni.”

Az elkövetkezendő időszakban az egyesületet számos program várja, hiszen kitelepülnek majd az Európai Uniós Sportnapra, a Picúr Futamra is, utána pedig szervezik a programokat a Fehérbot napjára – mondta az elnök.