Fejlesztések Törtelen

1442

Mintegy 400 millió forint értékű fejlesztést tudtak megvalósítani Törtelen. Az elmúlt években ekkora mértékű beruházásra nem volt példa – mondta a polgármester. A településen belterületi utakat tettek rendbe, valamint felújították a közétkeztetési konyhát és több épület energetikai fejlesztése is elkészült.

Ma a törteli Művelődési Házba várták a vendégeket, hiszen a március 15-ei ünnepség mellett számos fejlesztésről tudtak beszámolni a helyieknek. A résztvevőket Földi László országgyűlési képviselő köszöntötte.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,1848-ban, 1956-ban, 1989-ben és 2010-ben is a magyar nemzet megkóstolta az önállóság édes ízét és soha nem akarja az alávetettség keserűségét megérezni. Mert a történelem valóban megismétli önmagát. Mindig lesznek jelentkezők arra, hogy a magyarnak kívülről az akarata ellenére parancsoljanak, hogy ez épp Konstantinápoly, Bécs, Berlin, Moszkva, vagy épp Brüsszel emberei az már részletkérdés, hiszen a céljuk ugyanaz.”

Törtelen az elmúlt években nem volt ekkora mértékű fejlesztés – mondta a polgármester. Egyebek mellett felújították a közétkeztetési konyhát.

SZINKRON: GODÓ TIBOR, polgármester: ,,50-es, 60-asévekben épült a konyhai étkeztetést szolgáló épület rész.  S azt gondolom igen csak ráfért a felújítás. A tervezett költség 29 millió forint volt, 2 millió forinttal támogatta az önkormányzat első körben, később kiderült, hogy a pályázat írok elszámolták a költségeket, ezért az önkormányzat 14 millió forinttal egészítette ki.”

Valamint több épület energetikai fejlesztése is elkészült.

GODÓ TIBOR, polgármester: ,,Energetikai pályázatunk több mint 240 millió forint volt. Több épületet tudtunk felújítani, többek között ezt az épületet, ahol most vagyunk. Homlokzat felújítás, nyílászárók cseréje, illetve napelemes rendszerek kiépítése.”

Továbbá leaszfaltozták a Kinizsi Pál utat, a Vágóhíd utat és a Széchenyi utat. A három útszakasz hossza majd másfél kilométer. Valamint az említett utcákban burkolt, vízelvezető árkokat alakítottak ki. A Vágóhíd útnál pedig az orvosi rendelőnél parkolókat készítettek, hogy az egészségügyi szolgáltatást igénybevevő lakosok könnyebben tudjanak megállni. A belterületi utak költsége 103 millió forint volt. A polgármester arról is beszélt, hogy a jövőben is szeretnék tovább folytatni a fejlesztéseket, így nemrég 400 millió forintért nyújtottak be pályázatot.