Jegyzői értekezlet a választások előtt

1190

A választásokkal kapcsolatban tartottak jegyzői konferenciát a Városháza Dísztermében. Az értekezleten a választási és a területi iroda munkatársai vettek részt. A pénzügyi elszámolásokról, az aktuális jogi kérdésekről és feladatokról egyeztettek.

Mintegy 120 vendég töltötte meg a Városháza Dísztermét. Jegyzői konferenciát tartottak a választások előtt.

DR. DIÓSGYŐRI GITTA, címzetes főjegyző: ,,A Pest megyei területi választási iroda munkatársai, főjegyző úr, aljegyző úr és a területi választási iroda többi munkatársa jön ma Ceglédre. Tulajdonképpen ők szervezték ezt az egész értekezletet, nem csak Cegléd, mint 12-es országgyűlési egyéni választókerület vesz részt és az itt dolgozó kollégák, akik részt vesznek a választásba, hanem Monor és a vecsési választókerület is, tehát ők is Pest megyébe találhatók.”

De nem csak a jegyzők, illetve helyetteseik vettek részt az értekezleten, hanem informatikusok is, akik felügyelik a választás napján, illetve azt megelőzően az adott választókerület informatikai feladatait.

DR. DIÓSGYŐRI GITTA, címzetes főjegyző: ,,Azon kívül a pénzügyi felelős is részt vesz, azonkívül aljegyző úr például a pénzügyi elszámolásról tart előadást, főjegyző úr az aktuális jogi kérdésekről, mik azok a feladatok, amik még hátra vannak. És ami természetesen a választásig még megvalósulásra kerülnek és informatikai képzés is lesz.”

A konferencián számos fontos feladatról egyeztettek.

DR. SZÉP TIBOR, jegyző, Pest Megye Önkormányzata: ,,Az értekezlet célja az, hogy a választás előtt egy utolsó konzultációt tartsunk és ahogy szoktuk először az előttünk álló feladatokat mondanánk el, utána kérdések következnek, de bármilyen tapasztalatot meg lehet osztani.”

A választások április 8-án lesznek. Bővebb információt a valasztas.hu oldalon találnak.