Félévet zárta a ceglédi borlovagok

1333

Félévet zártak a ceglédi borlovagok. A borrend tagjai most vendéglátójuknak köszönhetően kirándulást tehettek. Hiszen most nem ceglédi és környéki hanem osztrák, chile-i, argentín és dél-afrikai borokat kóstolhattak. De persze szó esett az első félév eseményeiről, eredményeiről is. .

Dr. Túri József, Farkas Albert  és Túri Krisztina volt a borlovagok mostani vendéglátója. Ők szerveztek egy különleges világkörüli utat vendégeiknek.

TÚRI KRISZTINA: „Itt a remek alkalom, hogy megnézzük, hol milyenek a borok. Egy kis földrajzi kirándulást fogunk tenni, először Ausztriába megyünk, Burgenlandba. Voltunk már ott többen is párszor. Ismerjük a borokat, ismerkedtünk a turizmussal, egyebek.”

Persze a borok kóstolása és finom vacsora mellett az elmúlt fél évről is szó esett, amelynek kétségkívül legjelentősebb eseménye a borrend fennállásának 20. évfordulójára szervezett találkozó volt. 20 borrend érkezett a városba a ceglédi borlovagokat ünnepelni.

KISS ATTILA elnök-nagymester: „Ez azért különösen nagy szám, mert minden hétvégén számos rendezvény van és mégis ennyien eljöttek, ez megmutatja a ceglédi  borrend hírét  és elismertségét is, hogy ilyen szépszámú küldöttség vesz részt a rendezvényünkön. Egy könyvet is fogunk erre az évfordulóra kiadni, ez is az évnek egy kiemelt programja lesz.”

A 80 oldalas kiadvány nagy része már meg van, idén mindenképpen megjelenik a könyv. De a borrend tagjai számos rendezvényen is részt vettek. Sok helyre hívják őket, és egyébként is az ország egyik legaktívabb rendjeként tartják számon őket.

KISS ATTILA elnök-nagymester: „50 feletti borrend van most már Magyarországon és ott vannak a társult borrendek is, akik a határokon túli részeken alakultak meg. Nagyon sok olyan baráti társaság van, akik kisebb létszámmal vesznek részt a saját rendezvényeiken, van olyan borrend, amely megalakult, de csak egyszer-egyszer összejönnek. Igazából ilyen létszámban és ilyen rendszerességgel, mint ahogy a Cegléd és Vidéke Unghváry László borrend tagsága összejön, ez viszonylag kevés. Mondhatnám úgy is, hogy példaértékű.”

És az is hogy minimum havi egy alkalommal jó hangulatú találkozókat tudnak szervezni, gyakorlatilag szinte a teljes tagság részvételével.