Félévet zárta a rocksulis diákok

1644

Félévzáró koncertet tartott az egyik ceglédi magán zeneiskola növendékei. A kisebb és nagyobb tanítványok most is leginkább zenekari formációkban mutatták be, mennyit ügyesedtek, technikásodtak adott esetben az elmúlt évben. A koncert helyszínét adó kamaratermet zsúfolásig megtöltötte a közönség.

Nagy lelkesedéssel de néha még nagyobb izgalommal készültek a diákok az elmúlt hetekben arra, hogy szüleiknek, ismerőseiknek és persze társaiknak is bemutassák, mit tanultak az elmúlt fél évben. Annak, aki először vesz kezébe hangszert, ennek a néhány hangnak a pengetése is sok gyakorlást kíván. Az alapok elsajátítása mellet azonban már ilyenkor elkezdik azt is megszokni, milyen közönség előtt színpadra lépni.  Dob, gitár, ének, basszusgitár, billentyű vagyis minden olyan hangszer és szak a diákok rendelkezésére áll, ami egy zenekar összeállításához kell. De nem csak együtt zenélés miatt egyre népszerűbbek a hasonló oktatási formával működő iskolák.

NYÚZÓ NOBERT igazgató, Rocksuli Cegléd: „Azt hiszem, hogy a majd 30 év tapasztalata az bebizonyította, hogy másképp is lehet zenét tanítani, úgyhogy be kell hozzánk jönni és meg kell nézni, hogy hogyan legyet zenét tanulni úgy, hogy rögtön hangszerek képzéssel a zeneelméletet, szolfézst együtt kapják, teljesen másként.”

Természetesen minden diák számára saját hangszere a legkedvesebb. Zsombor el is mondja, miért a dob az.

VONNÁK ZSOMBOR: „A dob egy jó hangszer és ütés és jól lehet rajta játszani meg jó figurákat lehet vele csinálni és három év óta járok ide.”

És így néz ki egy dobóra, Zsombor szemüvegén át.

VONNÁK ZSOMBOR: „Olyanokat tanítanak, hogy van egy negyed, aztán van utána egy nyolcad és után a tutupá és akkor így jön össze minden. Mit fogsz ma játszani? A believert meg a Christina Perrit.”

Zsombor 7 éves, de már arra készül, hogy Zorall és Ossian számokat fog játszani. A kamaraterem egyébként zsúfolásig megtelt a koncertre, vagyis nem kérdés az iskola vezetője számára, hogy jó az út.

NYÚZÓ NORBERT igazgató Rocksuli Cegléd: „Folytatni kell mindenféleképpen, teljes erőbedobással, új szakirányt kell beindítani, több tanár kell és reméljük, hogy lesz több diák is.”

A diákok számára már kezdődik is a következő félév, amit újra csak koncert zár majd júniusban