Félévzáró koncerten mutatkoztak be a diákok

979

Félévzáró koncerten mutatkoztak be a Rocksuli Cegléd diákjai. Ebben a zeneiskolában nem hagyományos vizsgákat tartanak, hanem zenekarokba szervezik a diákokat, akik így nem csak azt mutathatják be, mit tanultak, hanem azt is, hogyan tudnak együtt zenélni társaikkal.

 A gyerekek fél éven át ugyanúgy tanultak, mint máshol. Tanáraik segítségével és iránymutatásával technikai tudásukat csiszolgatták, de közben már arra is készültek, hogy hagyományosan koncerten mutatkozzanak majd be félév végén.  Már hónapokkal ezelőtt elkezdték gyakorolni az úgynevezett vizsgadarabokat is, amelyek ebben az esetben természetesen nem klasszikus, hanem könnyűzenei darabok.  Majd elérkeztek a legizgalmasabb momentumig, számukra sok esetben teljesen ismeretlen zenészpalántákkal zenekarrá alakultak és elkezdődtek a próbák. Feszített tempóban méghozzá.

NYÚZÓ NORBERT igazgató Rocksuli Cegléd: „Eléggé húzós volt, megmondom őszintén. Az utolsó négy alkalom a zenekari próbák alkalma. Keddeket és a szerdákat szántuk erre a időszakra. Elég megfeszített tempóban, 16 órától este 7-8 óráig 3-4 teremben is zajlottak a zenekari próbák lázasan.”

A kis zenészek számára nem csak az a kihívás ilyenkor, hogy saját hangszerükkel a lehető legjobban teljesítsenek, de fontos, hogy figyeljenek egymásra is. Rocksuli egyelőre összesen három működik az országban, illetve most indul egy Marosvásárhelyen.  Az elmúlt évek azt bizonyították, van létjogosultsága ennek az oktatási formának.

NYÚZÓ NORBERT igazgató Rocksuli Cegléd: „Látva azt, hogy egyre népszerűbb a ceglédi rocksuli is és örülünk neki, hogy Marosvásárhely tekintetében is látjuk a jelentkezők létszámából, hogy igen, kell ez a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.”

A diákok sok esetben felnőve is folytatják a zenélést, de ha esetleg nem, akkor is megtapasztalhatják néhány éven át az együtt zenélés örömét.