Vakfolt – Cegléden is

936

Cegléden is bemutatta a mozi azt a filmet, amit egy nagyon fiatal alkotógárda készített, majd Osvárt Andrea karolt fel. A Vakfoltot nem arra készítették, hogy minden este mozik vetítsék, de az alkotók természetesen nagyon örülnek, hogy nagy vásznon is lehetőséget kaptak. Pénteken erről közönségtalálkozón is beszélt a rendező Slemmer Ádám és az egyik főszereplő, Járosi Róbert Gábor.

 Várady Attila élete egy tragikus baleset miatt gyökeresen megváltozik. Szeretett húga tolószékbe kényszerül, és komoly kórházi ápolást igényel. Attilát több hónapnyi sikertelen munkakeresés után különleges csapat találja meg, melynek az a feladata, hogy beültessen egy mikrochipet egy neves kutató szemébe – itt indul az a történet, amit Slemmer Ádám néhány éve, 18 évese megírt és amit tulajdonképpen amatőr, de lelkes barátaival, ismerőseivel kezdett forgatni.

SLEMMER ÁDÁM rendező, forgatókönyvíró: „Nekem nagyon fura, hogy így nagyvászonon játszák a filmet. Amikor mi elkezdtük, egyáltalán nem ez volt a célunk a filmmel. Illetve szerettük volna bemutatni nagy vásznon, de nem ilyen rendszerességgel, mint ahogy ez most műsorra lett tűzve. Alapvetően én jól fogadom a negatív és pozitív kritikákat is, mert azt gondolom, hogy a negatív kritikákból, ami számomra fontos, azokat megpróbálom a későbbiekben arra hasznosítani, hogy tudjak fejlődni. A pozitív kritikáknak pedig csak örülni tudok, hogyha akik megnézik, azoknak esetleg tetszik a film.”

Az, hogy mozikba került, tulajdonképpen Osvárt Andreának köszönhető, aki produceri cégével a film mögé állt. Ő maga jelentkezett Ádámnál, mivel látta már előző alkotásait és megtetszett neki a fiatalember lelkesedése és elhivatottsága. Hasonlóan került a stábba a film egyik negatív szereplője, Járosi Róbert Gábor is, aki azon nem lepődött meg, hogy milyen jól tud együtt dolgozni a nála azért néhány évvel fiatalabb alkotói gárdával.

JÁROSI RÓBERT GÁBOR „Nagy”: „Inkább ami nekem meglepő volt és ami félelmem is volt, hogy amikor ezt elkezdtük szó nem volt nagyvászonról meg Osvárt Andival való együttműködésről, mindenki abszolút szerelemből csinálta az egészet. És én attól tartottam, hogy túl leszünk 10 forgatási napon, megvan a film x százaléka és akkor azt mondja valaki, hogy ez már neki sok és elköszön. Forgattunk 20 órákat, forgattunk esőben, estünk, keltünk, sérüléseket szereztünk – és mégis a végén mindig mindenki ott volt a következő forgatási napon és ugyanazzal az örömmel láttunk neki a munkának egészen a legvégéig.”

A film január 31-én és február 1-jén még látható a ceglédi mozi kistermében.