Felgyúltak a karácsonyi fények és megnyílt a ceglédi jégpálya

1454

Szombaton este felgyúltak a városban a karácsonyi fények és megnyílt a ceglédi jégpálya. Idén 75 négyzetméterrel növelték a területet, hogy minden korcsolyázni vágyó kényelmesen elférjen rajta. Takáts László polgármester próbacsúszása után a Jégördögök színvonalas előadását láthatta a közönség. Majd ezek után mindenki birtokba vehette a pályát.

Sokan gyűltek össze szombat este a Szabadság téren. A közönség visszaszámlálva várta, hogy végre láthassa a csodálatos ünnepi fényeket. De nemcsak a Szabadság tér, hanem az egész belváros ünneplőbe öltözött. Idén több új, 3D-s díszelemet is kihelyeztek és a Katolikus templom homlokzata is fényben pompázik. Szombat este ünnepélyesen megnyitották a ceglédi jégpályát is. A polgármester köszöntő beszédében úgy fogalmazott: örömére szolgál, hogy újra itt lehet a csodálatosan feldíszített téren.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Ne feledkezzünk meg arról, hogy tulajdonképpen miért is vagyunk itt, hiszen advent első vasárnapját fogjuk hamarosan ünnepelni. És az ünnepi készülődésnek a leghasznosabb üzenete az maga a lecsendesedés, készülődés, a közösségi élmény, az ünnepvárás, ami nem itt fog megvalósulni a jégen, ahol én is állok. Hiszen itt folyamatosan nyüzsgés és pörgés lesz és érzékelve azt, hogy az elmúlt években is micsoda igény volt.”

Az üzemeltetők idén 75 négyzetméterrel növelték a jégpálya területét, így még többen tudnak majd kényelmesen korcsolyázni.  A pálya mellett természetesen most is lesz értékmegőrző és korcsolyát is lehet majd bérelni, méghozzá újakat.  

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Reméljük, hogy így a folyamatos igényeket ki tudjuk majd szolgálni. És egészen január 7-ig biztosan itt lesz a jégpálya és azt mondták az üzemeltetők, hogy ha ezek után is lesz igény, akkor akár január végéig is lehet jégpályánk. Kívánom mindenkinek, hogy a következő időszakban, karácsonyig szépen teljenek a napok, valóban a várakozás az várakozás legyen és az, amit a családdal szeretteinkkel együtt megajándékoznak minket, az mindenkinek a lelkét érintse meg. Ezzel a jégpályát megnyitom.”

A polgármester egy próbakört is csúszott a pályán. Utána pedig a Jégördögök színvonalas előadását láthatta a közönség. Idén a pálya mellett jégszobor is készült. A gyerekek csodálattal figyelték, ahogy a jégtömbből lassan megformálódik az angyal alak. A beszédek és a jégtánc után eljött a várva várt pillanat. Birtokba vehették a pályát a kilátogatók.