Idén is kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok

954

Majd’ 3 millió nyugdíjas kapja meg még karácsony előtt névre szóló borítékban utalványát. A 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványokat 2018. december 31-ig lehet felhasználni élelmiszerek vásárlására, valamint melegkonyhás vendéglátóhelyeken. Az országban 60 ezer elfogadó hely áll a nyugdíjasok rendelkezésére.

Idén is kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok. A gyártási folyamat már a végéhez közeledik, hiszen a szükséges 2,7 millió darab utalványból már 2,5 millió elkészült.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,Az idén a nyugdíjasok nyugdíj prémiumot és Erzsébet utalványt is kapnak, jövőre pedig több mint 3%-kal emelkedik majd a nyugdíjuk. Az idei Erzsébet utalvány 10.000 forint értékben lesz és annak érdekében, hogy könnyebben fel lehessen használni 2000-es és 1000 forintos utalványt kapnak. Ez mintegy 2,7 millió embert érint Magyarországon.”

De beszélt arról is, hogy az Orbán-kormány hogyan támogatta a nyugdíjasokat még évekkel ezelőtt.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,Szeretettel emlékeztetek mindenkit arra, hogy az Orbán kormány 2010-ben ígéretet tett a nyugdíjak vásárlóértékének megtartására és ezt be is tartotta. Sőt, mint azt mindannyian tudjuk 10%-kal megemelte a nyugdíjakat 2010 óta.”

Földi László úgy fogalmazott: isten éltesse a nyugdíjasokat és bízik benne, hogy azok az ígéretek, amiket a kormány megtett a következő években is valóra fognak válni. Az Erzsébet-utalványokat egyébként még karácsony előtt névre szóló borítékokban kapják meg a nyugdíjasok. A borítékban -10 ezer forint értékben – négy 2000 forintos és két 1000 forintos utalványt helyeznek el. Az Erzsébet-utalványokat 2018. december 31-ig lehet majd felhasználni élelmiszerek vásárlására, valamint melegkonyhás vendéglátóhelyeken. Az országban 60 ezer elfogadó hely áll a nyugdíjasok rendelkezésére.