Felnőtt csb, serdülő szabadfogású verseny

716

Vasárnap a 2018. évi extraliga felnőtt csapatbajnokság odavágó mérkőzéseire került sor az ESMTK rendezésében a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban. A tavalyi bronzérmes Cegléd az idei évben is éremesélyesként lépett szőnyegre, mivel az időközben a Honvédhoz igazolt Lőrincz testvérek ebben az évben még a Cegléd csapatát erősítik vendégjátékosként. Sajnos Tamás ezen a napon nem tudott szőnyegre lépni, mert ebben az évben a csapatbajnokság programjából kivették a 82 kg-ot. Így csak a 97 kg-ban tudott volna birkózni kötöttfogásban, de ott Viktor szerepelt. Ennek ellenére a Cegléd jól kezdett és az első fordulóban az FTC csapatát 6-2 arányban győzte le. A második fordulóban a tavalyi bajnok ESMTK következett, s egy szoros mérkőzésen az ESMTK győzött 5-3-ra. A harmadik fordulóban az újonc UTE ellen egy újabb 6-2-es győzelem következett. Majd a negyedik fordulóban az ESMTK-t is legyőző Pénzügyőr ellen egy kicsit tartalékosan állt fel Cegléd. Ezen a találkozón Viktor sem lépett szőnyegre és így végül 6-2-es Pénzügyőr győzelem született. Az utolsó fordulóban a Csepel következett, s a Cegléd a legnagyobb arányú győzelmét aratta, 7-1-re nyert. Az odavágót követően a Cegléd a harmadik helyen áll. A visszavágó mérkőzésekre november végén kerül sor.
A ceglédi csapat tagjai: Török Tamás, Kecskeméti Krisztián, Villim István, Kecskeméti Ferenc, Kovács Árpád, Kovács Béla, Mohella Flórián, Lőrincz Tamás, Nagy Péter, Medgyes Viktor, Lőrincz Viktor, Szuda Péter és Szuda Zoltán.
2018. évi extraliga felnőtt birkózó csapatbajnokság
I. forduló
CVSE – FTC 6-2
II. forduló
CVSE – ESMTK 3-5
III. forduló
CVSE – UTE 6-2
IV. forduló
CVSE – Pénzügyőr 2-6
V. forduló
CVSE – Csepel 7-1
A 2018. évi extraliga állása az odavágó mérkőzéseket követően
1. Pénzügyőr SE 15 pont
2. ESMTK 12 pont
3. Ceglédi VSE 9 pont
4. Ferencvárosi TC 6 pont
5. Újpesti TE 3 pont
6. Csepeli BC 0 pont

A júniusi, győri Európa-bajnokság előtt az utolsó hazai egyéni versenyt rendezték szombaton a serdülő birkózók számára. A szabadfogású megmérettetésen a legtöbb súlycsoportban már eldőlt a címeres mezek sorsa, emiatt meglehetősen kevesen, mindössze nyolcvanöten próbáltak szerencsét Tokodon. A CVSE – T.S. Integral négy birkózóval képviseltette magát, akik mindannyian a helyezettek között végeztek. A legjobb eredményt ezúttal a 62 kg-ban versenyző, még diák I-es Csiszár Márkó érte el, aki az idősebbek között tudott diadalmaskodni. A csapatversenyben a ceglédiek a 4. helyen zártak, éppen csak lemaradva a dobogóról. Az ugyancsak 18 pontot gyűjtő Kertváros a két első helyének köszönhetően végzett a Cegléd előtt.
Serdülő szabadfogású birkózóverseny, Tokod
38 kg 3. Rafael Dániel
57 kg 2. Barta Milán 5. Komáromi Viktor
62 kg 1. Csiszár Márkó
Csapatverseny
1. Diósgyőr 29 pont
2. ESMTK 20 pont
3. Kertváros 18 pont
4. CVSE 18 pont