Feltűzték a selyemszalagot a Bem Iskola diákjaira is

1213

A Bem Iskola tanulóira is felkerültek a selyemszalagok a hétvégén. A szakközepes-és szakiskolás diákok többféle táncprodukcióval is készültek családtagjaiknak, barátaiknak, pedagógusaiknak. Ez volt a végzősök érettségi valamint szakmai vizsga előtti utolsó közös mulatsága.

Idén is mint minden évben, hónapokon át készültek a végzősök a szalagavató bálra. A Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjaira tűzték fel a szalagot, amelyen a két dátum a középiskolás évek kezdetét és végét jelzi. A szalagavató legfőképp az önfeledt ünneplésről szól- mondta köszöntőjében az iskola igazgatója.

FERNENGEL KATALIN igazgató, Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola: ,,Így tehát most örüljünk együtt annak, hogy diákjaink elérkeztek ezen fontos mérföldkövükhöz. Tisztelt tanulók, ti egy immár 130 éves múltra visszatekintő iskola diákjai vagytok és annak ellenére, hogy ezen időszak alatt a szakmai kínáltunk és a nevelőtestületünk is többszörösen megújult küldetésünk nem változott. Miszerint Cegléd és térsége szakember utánpótlását vagyunk hivatottak kinevelni.”

Éppen ezért is igyekeznek évről-évre olyan szakmákat meghirdetni, melyek hiány-szakképesítésnek minősülnek – hangsúlyozta az igazgató.

FERNENGEL KATALIN igazgató, Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola: ,,A tanulás és a pénzkeresés együtt jól megférhet, hiszen másoknak is sikerült már, akkor miért ne tudnánk mi is megvalósítani – hangzik egy végzős tanuló szájából. A szakmai bizonyítványra aspirálók jó részének a szakmában való elhelyezkedés mellett célja az érettségi bizonyítvány megszerzése is.”

A végzősök egy része továbbtanul főiskolán, vagy a felnőttoktatásban, míg mások a középiskola után rögtön dolgozni szeretnének szakmájukban.

FERNENGEL KATALIN igazgató, Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola: ,,A legnagyobb örömünkre vannak olyan tanulók, akik legalább tíz évre kitűzött célokkal rendelkeznek: felépítem a házamat, családot alapítok, a házamban fognak lakni a szüleink és eltartom őket, hiszen ők is felneveltek.”

Fernengel Katalin, igazgató minden diáknak sok sikert és kitartást kívánt álmai megvalósításhoz. A Bem iskola végzősei alsóbb évfolyamos diáktársaiktól kapták meg a két évszámmal díszített selyemszalagot.