Felújítások a középiskolákban

1401

A Ceglédi Szakképzési Centrum minden intézményében megújul a kazánrendszer. Van, ahol már be is fejezték a munkát, van, ahol ezután kezdődik. De épületfelújításra, folyosó csúszásmentesítésére is költhet a szakképzési centrum. Van olyan munka, amit saját költségvetésből végeztetnek el és van, amit a fenntartó minisztérium támogat. Összességében több mint 150 millió forintot jelent mindez.

A Ceglédi Szakképzési Centrumhoz Cegléden három középfokú intézmény tartozik. A Közgazdasági iskola, az Unghváry iskola és a Bem iskola.  Közülük kettőben már komoly előrelépés történt a fűtési rendszer felújításában.

BUNCSÁK GÁBOR főigazgató Ceglédi Szakképzési Centrum: „A Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumban és az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari iskolában új kazánnal kezdhetjük meg a fűtési szezont. Ezek a beruházások a végéhez értek, az átadásuk a napokban van folyamatban, illetve a Közgázban már meg is történt az átadás. Alakulnak a dolgok, most már egyre energiahatékonyabban és környezetbarátabban tudunk fűteni.”

Van olyan munka, amit saját költségvetésből végeztetnek el és van, amit a fenntartó minisztérium támogat. Összesen több mint 150 millió forintot fordíthat így a Ceglédi Szakképzési Centrum a felújításokra. A munkálatok nem fejeződtek még be, hiszen további is tervek is vannak.

BUNCSÁK GÁBOR főigazgató Ceglédi Szakképzési Centrum: „Szerencsére további terveink is vannak még erre a tanévre is, nem hanyagoljuk el a harmadik ceglédi intézményünket sem. A Bem-ben is komplett kazánfelújítást tervezünk, de ez már közbeszerzés köteles, mert ez 25 millió forint feletti költségű, ennek a beruházásnak a közbeszerzése zajlik le tehát ebben az évben és emellett a fenntartónk a nemzetgazdasági minisztérium külön miniszteri döntésben még három beruházást támogat, ezeknek az előkészítése is zajlik.”

A Közgazdasági iskolában csúszásmentesítik  az első és a második emeleti folyosókat. De vizes blokkot is felújítanak. Ennek első üteme már elkészült. A Bem iskolában pedig az egyik épület külső szigetelését sikerül megoldani, de az üvegfolyosó tetőszigetelésére is költhetnek.

BUNCSÁK GÁBOR főigazgató Ceglédi Szakképzési Centrum: „Egy nagykátai intézményünkben pedig szintén egy komplett épületfelújítás zajlik majd még ebben az évben.”

Tehát több esetben nem csak új kazánrendszerrel, de megszépülve is várja majd a diákokat egy-egy intézmény.