Földi László közleményt adott ki

626

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje már több mint egy hónapja adós a nyugdíjasoknak egy bocsánatkéréssel – fogalmaz Földi László egy mai közleményben. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmaz: Az ellenzéki pártvezető a Facebookon sértegette az időskorúakat.

Földi László közleményében felidézte,  Vona Gábor úgy fogalmazott: „a szájukból a szennyvíz folyik, a szemeikben gyűlölet lobog, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik  fel a 20. század minden traumáját”. Ez tűrhetetlen és elfogadhatatlan. Vona Gábornak vissza kellene vonnia ezeket a szavakat és bocsánatot kellene kérnie azoktól, akiket megsértett. Ezt azonban még mindig nem tette meg, ezért Cegléd, Nagykőrös, Abony és környéke Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjeként felszólítja Volner Jánost, a térség jobbikos országgyűlési képviselőjelöltjét, az ellenzéki párt alelnökét és parlamenti frakcióvezetőjét, hogy legalább ő kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól Vona Gábor helyett.
Bízom benne – fogalmaz Földi László –  hogy Volner Jánosban még van annyi tartás, hogy megköveti azt a korosztályt, amelyik évtizedekig a hátán vitte ezt az országot, és amelybe a pártelnöke gyalázatos módon belegázolt. Sajnos, lehet, hogy ez csak hiú remény, ugyanis a frakcióvezető sem tartja sokra a nyugdíjasokat. Ő is a Facebookon sértegette őket: „közülük kerülnek ki azok a remegő kezű, idős harcosok, akik az aktuálisan regnáló államhatalmat maguk mögött tudva hol ököllel, hol esernyővel vesznek elégtételt a más véleményt képviselő ellenzékieken” – idézi.
A közleményben Földi László felszólítja Volner Jánost, hogy mind maga, mind pártelnöke, mind pártja nevében kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól, akiket megsértett. A nyugdíjasokat pedig biztosítja a Fidesz-KDNP kormányának tiszteletéről és nagyrabecsüléséről.