Fergeteges koncertek a Városnapokon

1171

Idén is több országosan ismert zenész adott koncertet a Városnapokon. Pénteken este a Zanzibár és a Vad Fruttik adott koncertet, a szombaton pedig a Honeybeast és Péterfi Bori lépett a színpadra.

Több ezren látogattak el hétvégén a Városnapokra, ahol délutánonként már javában szólt a zene. Több, országosan ismert zenekar is fellépett. Pénteken a Zanzibár kezdte a sort. A csapat fergeteges hangulatot csinált. A zenekar tagjai jól érezték magukat a színpadon a ceglédi közönség előtt.

TERECSKEI RITA, SIDLOVICS FERENC: ,,Jól éreztük magunkat, elképesztő volt a ceglédi közönség úgy láttuk, hogy mindenki nagyon jól érezte magát.”

Jövőre húsz éves a zenekar. Rita azt mondta:  még nem tudják hogy fognak ünnepelni, de szeretnénk, új dalt, új lemezt. A Zanzibár után a Vad Fruttik léptek fel. Az alternatív rockegyüttes 2005-ben lett országos hírnevű,2009-ben és 2011-ben Fonogram-díjra jelölték őket.

LIKÓ MARCELL, Vad Fruttik: ,,Látom már nagyon nagy a hangulat, bízom benne, jó koncert lesz. Dolgoztok-e valami nagyobb projekten. Igen most készült el az új albumunk és május 19-én lesz a lemezbemutató koncert, meg videóklipet forgatunk holnap. Mondtam is a rendezőnek, hogy oda fogok érni reggel hétre.”

Szombaton a Honeybeast zenekar kezdte a sort.  Az aranylemezes elektronikus pop-rock zenét játszó együttes 2011-től működik a jelenlegi formában. Első nagy sikereit 2010-ben érte el, majd a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának szereplőiként szereztek országos ismertséget.

TARJÁN ZSÓFIA, Honeybeast: ,,Jártunk már Cegléden három évvel ezelőtt és akkor is csodálatos közönség volt. Emlékszem, hogy szinte már zavarba ejtő, természetesen jó értelemben, hogy ennyien vannak. Azt hiszem, hogy múltkor is itt nyitottuk a nyarat és elég nagy önbizalom növelés az, hogy itt lehetünk Cegléden és hogy ennyire sokan jönnek el.”

Az estét Péterfi Bori zárta. A zenekar az új album dalaival lepte meg a közönséget.

PÉTERFI BORI: ,,Zeneileg teljesen más, mi diszkólemeznek hívjuk ezt. A mi stílusunk meg ami mi vagyunk az nagyon meghatározza, ilyen dark disco, ahogy mondják az ismerőseink. Sokkal táncolhatóbb, vidámabb. Általában mi sötétebb zenekar vagyunk, de egy kicsit lazább az új.”

A koncertek alatt gyönyörű fényfestést is láthattak az érdeklődők. A Városháza, a Bíróság épülete és a Földhivatal épülete színesedett meg. Továbbá tűzzsonglőrök is felléptek a Városháza előtt.