Figyeljünk jobban kedvenceinkre!

1119

Még mindig sok a kóbor kutya a felelőtlen állattartók miatt – mondta a ceglédi állatmenhely vezetője. Sokuk szörnyű állapotban kerül a telepre és csak hosszú gyógykezelés után jön helyre. Figyeljünk jobban kedvenceinkre! Ma van az állatok Világnapja.

Mintegy 300 kutya vár most is gazdára a ceglédi állatmenhelyen. Sokuk még meggyötört és csak fekszik a házában, hiszen az utcáról általában nagyon rossz állapotban kerülnek a telepre – mondta Soltész Lászlóné.

SOLTÉSZ LÁSZLÓNÉ, vezető, Állatmenhely Nyílt Alapítvány: ,,Rengeteg kutya kerül be, a bekerült kutyák 10%-ba ha van chip akkor sokat mondok pedig már 4-5 éve kötelező a chip. Most is került be egy kutya, hat éves és nem volt benne se chip, se veszettség elleni oltása nincs. Meg borzalmas állapotban kerülnek be, összecsomósodott szőrrel, nem levegőzik a bőre a kutyának, sebes, bolhás, nem győzzük őket orvoshoz hordani Pestre.”

A baj az, hogy senki nem veszi komolyan az állatvédelmet, hiszen nincsenek megfelelő szankciók azokkal szemben, akik nem megfelelően tartják házi kedvenceiket – mondta a szakember.

SOLTÉSZ LÁSZLÓNÉ, vezető, Állatmenhely Nyílt Alapítvány: ,,Ez országos szinten van nem csak itt, szerencse, hogy itt van ez a menhely, mert itt nem altatva vannak a kutyák, meg nem egymást ölik meg, mint máshol. Veszélyes is lesz ez a helyzet hamarosan, mert nagyon sok kint a kóbor kutya, akik az emberre is veszélyesek.”

Soltész Lászlóné az örökbefogadásra biztatja az embereket, hiszen a három évnél idősebb kutyákat díjmentesen oltva, chippel ellátva, ivartalanítva vehetik át az új gazdák. Az állatmenhely vezetője arról is beszélt, hogy a telepen szombaton tartják az Állatok Világnapját, ami azt jelenti, hogy ki lehet jönni megnézni a kutyákat és akinek van kedve akár meg is sétáltathatja őket. De lesz majd kutya ruha vásár is, ahol olcsóbban lehet megvenni a különböző kedvencekre szabott öltözetet. Az Állatok Világnapját egyébként 1931-ben hívták életre Olaszországban és 1991 óta Magyarországon is ünnepeljük.