Flashmob a városban

1135

Különleges flashmob akciót szerveztek a Közgazdasági iskola diákjai a Katolikus templom előtti téren. A villámcsődületen több mint 60 tanuló vett részt. Az akcióval azt az üzenetet szeretnék közvetíteni, hogy mennyi előny származik abból, hogy Magyarország az Európai Unió tagja.

Rendhagyó látvány szemtanúi lehettek azok, akik ma délelőtt a Katolikus templom környékén jártak. A Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium diákjainak flashmob-ját láthatták a járókelők. Az akció előzményéről a szervező pedagógus beszélt.

GÁLNÉ DR. BÉKÉS GYÖRGYI, szervező pedagógus: ,,Szeretném onnan kezdeni, hogy a Közgáz, tavalyi évben elnyerte az Európai Parlament Nagykövet Iskolája címet és ennek fényében mi nagyon sok olyan eseményt tartunk, melynek folyamán a diákjaink megismerkedhetnek az Európai Unió intézményeivel, a döntéshozatali folyamatokkal, illetve arra próbáljuk őket ránevelni, hogy kritikusak legyenek és a körülöttük levő világgal kapcsolatban is legyen véleményük, amit ki is fejeznek.”

Az akciónak fontos üzenete van – folytatta.

GÁLNÉ DR. BÉKÉS GYÖRGYI, szervező pedagógus: ,,Azt szeretnénk közvetíteni, hogy az, hogy az Európai Unió tagjai vagyunk az egy fantasztikus lehetőség az egy nagyon jó dolog a fiataloknak elemi érdeke az, hogy Magyarország ebben a politikai, érdek és érték közösségben bent maradjon és ennek az előnyeit ők élvezhessék.”

A diákok már hetek óta készültek a programra. 60 darab Európai Uniós zászlót festettek meg. Az egyik tanuló, Orosz András arról beszélt, hogy miért jó az Unió tagállamának lenni.

OROSZ ANDRÁS: ,,Csatlakoztunk ez Magyarországnak nagyon fontos dolog és a fiatalok jövőjének is meghatározó eleme.”

De azt is elmondta, hogy nagyon tetszett neki a flashmob ötlete.

OROSZ ANDRÁS: ,,Készülés az nagyjából annyi volt, hogy tanórákon összegyűltünk és festettünk és hát jó volt igazából.”

A templom előtt gyülekező diákok egyik pillanatról a másikra összerendeződtek és az ,,I love EU” feliratot alkották meg.