Föld napja a Református iskolában is

1731

A Föld napja alkalmából szerveztek programot ma a diákoknak a Református Általános iskolában is. Totók és játékos feladatok várták a diákokat. De a felnőttek is megmutathatták, mennyit tudnak bolygónkról. Ők humoros feladatlapot kaptak a szervezőktől.

Verssel, a föld napja történetéről szóló összefoglalóval és egy – a bolygónk szépségeit bemutató – videóval indult a Föld napja alkalmából rendezett program a Református Általános iskolában. A megnyitó után pedig az iskola, az udvar és a templomkert várta a diákokat, és persze minden helyszínen feladatokat kellett megoldaniuk.

LICSÁKNÉ VARGA ILONA szervező pedagógus: „Olyan feladatokat, ami érdekes lesz számukra és nem megerőltető. És azon sem kell aggódniuk, hogy nem tudnak rá válaszolni, mert kitettem paravánokra már jó előre olyan képeket, feladatokat, amiket majd számon kérünk. Tehát egész héten illetve már a szünidő előtt is tanulmányozhatták, gyakorlatilag készen kell már hogy legyen a fejükben a válasz.”

De volt például békamentés is. Most persze nem igazi békákat mentettek. De a feladat ugyanaz volt, ami egyébként minden évben számos helyen. A békákat a párzási helyükről biztonságban eljuttatni hátralévő életük színhelyére. A kettő között a valóságban ugyanis általában forgalmas utak vannak. De játszottak betűkkel És azt is megmutathatták a diákok, milyen gyorsan tudnak szelektíven válogatni, állathangokat, állatnyomokat ismertek fel, illatok és tapogatás útján azonosítottak a természetben előforduló anyagokat.

LICSÁKNÉ VARGA ILONA szervező pedagógus: „Az első másodikosok virágot szerettek volna ültetni, de aztán azt elhalasztottuk akkorra, amikor jobb idő lesz – a virágok miatt, hogy ne fázzanak – a harmadik negyedikesek pedig szintén feladatlapos dolgokat fognak csinálni.”

A felnőtteknek is készült feladatlap, komoly kérdésekre humoros válaszokból kellett kiválasztaniuk a megfelelőt. Az iskolában minden évben megemlékeznek a föld napjáról, de ilyen nagyszabású eseményt csak négyévente rendeznek.