Rendhagyó irodalomóra a gimnáziumban

1610

A József Attila-díjas költő-író, Grecsó Krisztián tartott rendhagyó irodalomórát a Kossuth Lajos Gimnáziumban. A meghívás nem véletlen, hiszen idén a szerző munkássága is érettségi tétel lesz.  Az alkotó már nem először járt az intézményben, örömmel jött ma is – mondta.

Diákok tömkelege várta ma a Kossuth Lajos Gimnázium dísztermében a kortárs költő-írót, Grecsó Krisztiánt, aki személyes tapasztalataival is kötődik az iskolához. Így a legnagyobb örömmel fogadta a meghívást. A rendhagyó irodalomóra legfőbb célja az, hogy bebizonyítsa a diákoknak, az irodalom még ma is él – fogalmazott.

GRECSÓ KRISZTIÁN, költő, író, József Attila-díjas: ,,Annyira élő, hogy mindaz, amit ők írnak, blogot, akár naplót, szerelmes verset, az mind az élő irodalom része. Nem biztos, hogy mind magas irodalom lesz, de ez egy élő organizmus és nem egy halott irodalomtörténet. Nem fekete fehér fényképek az írók a falon, hanem ők ehhez kreatívan hozzászólhatnak.”

Az alkotói energia, ami bennük tombol, mind ennek része – folytatta. Grecsó Krisztián szeretné feléleszteni a fiatalokban ezt az érzést.

GRECSÓ KRISZTIÁN, költő, író, József Attila-díjas: ,,Tele van tehetségkutatóval az ország és mindenki énekelni szeretne, az énekórákon nem akar énekelni. Most ugyanígy mindenki ír titokban, naplót vezet, verseket ír, prózát, az irodalom meg valahogy mégsem él. Tehát ezt a kettőt szeretném összekötni, hogy érezzék, hogy ez ugyanaz.”

Az alkotót egyébként nem véletlenül hívták meg ma a gimnáziumba. Munkássága érettségi tétel lesz. Grecsó Krisztiánt az igazgató is köszöntötte.

GULYÁS ZOLTÁN, igazgató, Kossuth Lajos Gimnázium: ,,Második alkalommal jött el a gimnáziumba és ez a mai alkalom megint a kellemes és hasznos kategóriába tartozik. Kellemes, mert azt gondolom, hogy irodalom órán, nyelvtan órán jó találkozni olyan alakkal, aki most fontos.”

Az interaktív irodalomórán nem csak az alkotó beszélt, a diákok véleményére is kíváncsi volt.