Folytatódott a bajnokság

1429

Folytatódott az egyre sikeresebb Dühöngő Bajnokság. A szervezők díjat is átvehettek a Sportgálán az eseménysorozatért.  A Kossuth Ferenc utcai pályán „csaptak” össze újra a csapatok. Szombaton már az alapszakasz utolsó fordulóját rendezik, kiderül, hogy ki jut be a felső, vagy alsóházba és mennyi pontot visz magával.

A Jezerniczky Attila, Kőházi Ádám és Dengi Zsolt által, az Interneten szervezett Dühöngő Bajnokság nagy népszerűségnek örvend a városban. Rendszeresen mozgat meg több, mint 150 fiatalt a különböző rendezvényeik során, amiből minden évszakban található valamilyen kupa, vagy bajnokság. A Dühöngő bajnokság ráadásul most már úgy tűnik, valóban otthonra is talált.

KŐHÁZI ÁDÁM szervező: „Először is próbáltuk a jó pályát megtalálni, igazából itt találtuk meg az „otthonunkat”. Itt jó a környezet, nem nagyon zavarjuk az itt lakókat. Ahol két ház között van a pálya, ott óhatatlanul eltalálja a ház falát a labda. Itt teljesen jó. Igazából a lebonyolításban még gondolkodtunk, hogyan tudna izgalmasabb lenni a bajnokság. Előfordulhatott ugye az, hogy tavaszra már nem volt olyan izgalmas, mert valaki nem úgy állt már, hogy az első helyért játszon. De most már külön díjazást kap az alsó és a felső ház is, ennyit alakítottunk rajta, de most már nem nagyon fogunk változtatni.”

Az ősszel indult Dühöngő Bajnokság a klasszikus menetrendet követi, vagyis most a tavaszi fordulók zajlanak. A résztvevők pedig hétről hétre nagy izgalommal és erőbedobással készülnek. Amikor éppen nem az iskola köti le a figyelmüket, hiszen a legtöbb résztvevő ebből a korosztályból kerül ki.

KŐHÁZI ÁDÁM szervező:  „A dühöngőre fiatalok, abszolút fiatalok jelentkeznek. Inkább a középiskola vége, főiskola eleje korosztály, aki jár hozzánk. Más rendezvényeinkre eljön az idősebb korosztály, de ide ők nem jönnek le.”

A Dühöngő bajnokság most hétvégén az alapszakasz utolsó fordulójához érkezik, utána a rájátszásban alsó és felső házzal folytatódnak a küzdelmek. De nem csak erre készülnek a szervezők és a fiatalok, hiszen Május hatodikán egy újabb egy napos torna is lesz. Most Mini BL-re készülnek.