Házasságon innen és túl

1903

Homokfestés, zene és próza. Ez a három műfaj találkozott a hétvégén a ceglédi moziban. Az ötletgazda Petrik Gábor volt, akihez és zenekarához már több különleges kezdeményezés is kötődik. Most viszont ismét újat és nagyot álmodtak. A végeredmény pedig egy nagy sikerű, színes, szórakoztató de elgondolkodtató est lett.

A Petrik G Band zenekar neve az elmúlt években már összeforrt a különleges előadásokkal, művészeti ágak néha rendhagyó de látványos párosításával. Elég csak arra az eseményre gondolni, amikor a templomkertben mutatták be műsorukat, miközben a falra vetített képek varázsoltak még különlegesebb és egyedibb hangulatot.

DR. PETRIK GÁBOR: „Ennek előzményeként az ember impulzusokat keres és eseményeket generál, ebből lettek az akár a Ceglédi Alkotók Egyesülete tagjaival, vagy Kisfaludi István fotóssal vagy akár mondjuk Barabás Annamária operaénekesnővel közös előadások. Ezek mind olyan kalandok voltak, amelyek nem rutinból teljesített munkák voltak és ezért voltak izgalmasak, mert sosem tudtuk, hogy milyen lesz a végeredmény.”

És ugyanilyen izgalmas volt a mostani est előkészítése is. Egyrészt azért, mert Rátóti Zoltánhoz egy olyan időszakban érkezett a felkérés, amikor gyakorlatilag mindenre nemet kellett mondani időhiány miatt. Az előadás mégis létrejött.

DR. PETRIK GÁBOR: „Külön köszönöm neki a nyitottságát, hiszen már az is problematikus volt, hogy mikor tudunk majd egyeztetni időhiány miatt. Gyakorlatilag csak nem ismeretlenül szavazott bizalmat nekünk.”

Rátóti Zoltán előadóestje Háy János: Házasságon innen és túl című novelláskötetéből  egy létező előadás. Most azonban a témához a Petrik G Band zenéket társított. Nagy Dénes pedig homokrajzokat. És így megvalósulhatott a különleges est, bár ezt annak idején maga művész sem gondolta. Először nemet mondott a felkérésre. De természetesen csak az időhiány miatt.

RÁTÓTI ZOLTÁN színművész: „Nagyon boldog vagyok, hogy létrejött ez a találkozó, legalábbis még délután amikor először sikerült a műsort összepróbálni, akkor kiderült, hogy fél szavakból is értjük egymást.”

Rátóti Zoltánt egyébként színészként valószínűleg mindenki ismeri és bizonyára nagyon sokan azt az oldalát is látták már, amikor zenészként lép színpadra. Ebben az élményben is részesülhetett most a ceglédi közönség.