Fontos győzelmek

777

A női kézilabda NB II 8. fordulójában Budapesten az ÓKSI otthonában lépett pályára a Ceglédi Kék Cápák felnőtt csapata. A sok hibával játszó Cegléd nyerni tudott a szombat délelőtti mérkőzésen és remélhetőleg újra elindulnak felfelé. Az utánpótláscsapatok közül most csak a serdülők győztek. Ők Érden egy 40-11-es győzelemmel hangolódtak a hazai, Kecskemét elleni rangadóra, amikor a csoport két veretlen csapata küzd az őszi első helyért. Az ifisták a Dunaújvárostól, az U14 Tápiószelétől és Tápiószentmártontól, az U12 pedig Gyömrőtől és a Dabastól szenvedett idegenbeli vereségeket.
Női kézilabda NB II
Felnőtt
ÓKSI-RÉV – Ceglédi Kék Cápák 19–22 (10–13)
Óbuda, 30 néző, vezette Burzán, Krupánszky.
Cegléd: Szegedi Brigitta, Juhász Bernadett (kapusok), Tóth Adrien 7 (2), Torgyik Rita 5, Ade Sowunmi 4, Vuletic Suncica 3, Török Melinda 3, Dobos Renáta, Kökény Hanna, Peszeki Laura, Mód Kludia.
Hétméteres: 6/4, ill. 2/2.
Kiállítás: 10, ill. 6 perc.
Tóth Norbert edző: Nem túl szokványos időpontban léptünk pályára, ami mindig egy kis aggodalomra ad okot. Ez be is igazolódott, mivel nagyon lassan rázódtunk bele a mérkőzésbe, saját magunk számára tettük nehézzé a kihagyott ziccerek és technikai hibák miatt. Az eredmény csalóka, a jelenlegi keretünkkel is több gólos győzelmet kellett volna aratnunk. Minden győztes mérkőzés óriási siker és még több energiát emészt fel. A jó kapusteljesítmény és a feljavult védekezés miatt a lányok képesek voltak a vezetést újra és újra átvenni és a végére megtartani.
Ifi III. oszt.
Dunaújvárosi AC – Ceglédi Kék Cápák 45–30 (23–13)
Dunaújváros, 20 néző, vezette Polgár, Pergel.
Cegléd: Kató Krisztina (kapus), Kökény Hanna 11 (1), Imregi Boglárka 8, Peszeki Laura 3 (1), Vágány Noémi 3, Mód Klaudia 2, Kovács Alíz 2, Simon Anna 1, Farkas Fruzsina, Baricza Viktória.
Hétméteres: 6/5, ill. 3/2.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.
Ade Sowunmi edző: Nem tudom, hogy a kanyargós úton hol veszítettük el az akarást és a hitet, de sajnos az első félidő elején akkora előnyt adtunk a Dacnak – akik ezzel éltek is –, hogy mire minden a helyére állt, már nem tudtunk az eredményen javítani. Viszont a borzasztó kezdés ellenére a lányok az utolsó percig küzdöttek és akartak, és a vereség ellenére büszkén hagyhatták el a küzdőteret.
Serdülő III. oszt.
Érd – Ceglédi Kék Cápák 11–40 (8–16)
Érd, 30 néző, vezette Gyulai, Urszuly.
Cegléd: Semetka Gréta, Marton Georgina (kapusok), Peszeki Laura 10 (1), Pintér Zsófia 10 (1), Kökény Hanna 9 (2), Orlov Katinka 4, Kádár Kata 4, Imregi Boglárka 2, Tóth Fruzsina 1, Farkas Fruzsina.
Hétméteres: 1/0, ill 4/4.
Kiállítás. 0, ill. 2 perc.
Ade Sowunmi edző: A mérkőzés elején sajnos a kapuban pechesek voltunk, a védések ellenére becsorgott a labda, ziccerek maradtak ki, kapufa, fölé, valahogy minden ellenünk dolgozott. Később sikerült “bemelegednünk” és olyan jó volt látni, hogy a védekezésben és a támadásban is a lányok egységes képet mutattak. Volt, aki a mai napon kevesebb gólt lőtt, de annál több faultot adott, labdát szerzett és így gyors gólokat tudtunk szerezni. Gratulálok mindenkinek!
U14 III. oszt.
Euronovex USE – Ceglédi Kék Cápák 25–12 (10–4)
Tápiószentmárton, 50 néző, vezette Nász, Mlinkó.
Cegléd: Semetka Gréta, Marton Georgina (kapusok), Orlov Katinka 4 (1), Tóth Fruzsina 4 (1), Horváth Evelin 4, Bodor Mónika, Józsa Luca, Csombai Mirella, Pásztor Petra, Dengi Csenge, Fehér Dorina.
Hétméteres: 4/2, ill. 4/1.
Kiállítás. 2, ill. 2 perc.
Aranyszarvas SE – Ceglédi Kék Cápák 32–18 (14–9)
Cegléd: Semetka Gréta, Marton Georgina (kapusok), Tóth Fruzsina 6 (3), Orlov Katinka 4 (2), Horváth Evelin 3, Pokorny Szintia 3, Csombai Mirella 1, Fehér Dorina 1, Bodor Mónika, Józsa Luca, Pásztor Petra, Dengi Csenge.
Hétméteres: 4/4, ill. 8/5.
Kiállítás: 10, ill. 6 perc.
Spolmin Roberta edző: Ez volt az ősz legnehezebb fordulója, de a lányok mindkét meccs első félidejében remekül helytálltak. Négy dolgot emeltem ki nekik a meccs előtt, amire készültünk is: az összezárásokat a védekezésben, a gyors visszarendeződést, támadásban az 1:1-ezések felvállalását, és a beállók lemozgását. Ezek mind jól működtek az első félidőkben. A Szele ellen sajnos szerencsénk sem volt, hiszen három kapufával kezdtünk, de a helyzeteink megvoltak, így egy nagyon jó hangulatú első félidőt játszottunk, teljesen jó volt a játék képe. Összességében, amit kértem a lányoktól, megcsinálták, ezért mindenképp dicséret illető őket. A második meccsben több lett volna, de az idei versenykiírás sajnos korlátozza a lehetőségeket. A küzdéshez, a hozzáállásukhoz és a jó visszarendeződésekhez gratulálok a lányoknak, dolgozunk tovább!
U12
Gyömrői Kézilabda Akadémia – Ceglédi Kék Cápák 34–24 (18–12)
Kóka, 50 néző, vezette Mezei, Pásztor.
Cegléd: Kuszkó Cintia (kapus), Ferenczi Lili 8, Kaposvári Vanda 6, Csombai Izabella 5, Öhler Laura 4, Dugasz Lilla 1, Fleischmann Csenge, Petró Zsanna, Kiss Eszter.
Hétméteres: 2/2, ill. 2/0.
Kiállítás: 0, ill. 4 perc.
Dabasi KC VSE – Ceglédi Kék Cápák 23–11 (13–5)
Cegléd: Kuszkó Cintia (kapus), Öhler Laura 3, Csombai Izabella 3, Ferenczi Lili 3, Kaposvári Vanda 1, Fleischmann Csenge 1, Pintér Léna, Cseh Panna, Kiss Eszter.
Hétméteres: 2/1, ill. 3/0.
Kiállítás: 0, ill. 2 perc.
Pudics Zsolt edző: Sajnos mélyen tudásunk alatt játszottunk. Láb nélkül védekeztünk, lassúak és körülményesek voltak a támadásaink. Csináltunk szép dolgokat is, de legtöbbször nem sikerült megvalósítani a megbeszélt taktikát, aminek mindkét meccsen kiadós vereség lett a vége. A küzdéssel most sem volt baj, de a szív mellé játékra is szükség van, az pedig ma nagyon nem ment. Ebből is tanulnunk kell és dolgozni tovább, mert még sok szép siker vár a jövőben az egyébként nagyon is tehetséges gyerekekre!