Forgalomlassítással demonstráltak

1085

Forgalomlassító demonstrációt szervezett az Erős Vidék Mozgalom a Kecskeméti Mercedes gyár közelében. Továbbra is azt szeretnék elérni, kerülje el a lakott területeket a 400 Kv-os távvezeték. Sajtótájékoztatót is tartottak, amelyen elhangzott: a mai demonstráció egy sorozat kezdete.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás ellen tiltakoznak. A Mercedes gyár melletti területet pedig azért választották helyszínül, mert sokak véleménye szerint a gyár miatt van szükség a távvezeték kiépítésére. A mozgalom már több helyszínen, többször is hangot adott annak, elfogadhatatlan számukra  a távvezeték eredeti és a most érvényben lévő módosított nyomvonala is. Hiszen még mindig családokat, lakóépületeket érintene a vezeték. Most erre szerették volna felhívni a kecskemétiek figyelmét is.

BÁRÁNY SÁNDOR elnök, Erős Vidék Mozgalom: „Ez a demonstráció egy demonstráció sorozat kezdete a Kecskemét és Albertirsa között megvalósuló 400 Kv-os távvezeték lakosságot elkerülő nyomvonala mellett. Célunk továbbra is az, hogy a lakosságot kerülje el ez a nagyfeszültségű távvezeték, nem vitatjuk szükségességét, a megvalósítás módjával vannak problémáink.”

Az eredeti tervek nyilvánosságra hozatala után lakossági fórumon igyekeztek véleményüket elmondani minél többször az érintettek és támogatóik is. Majd külön lakossági fórumot is tartottak, ahol szerettek volna minél több kérdésre választ kapni vagy adni. Most pedig tehát forgalomlassító demonstrációt tartottak. De aláírásokat is gyűjtöttek, sőt a beruházásról készült hatástanulmányhoz kapcsolódó észrevételeiket is összegyűjtötték.

BÁRÁNY SÁNDOR: „A demonstráció sorozat célja az lenne, hogy földrajzilag máshol valósuljon meg ez a távvezeték. A mai nap folyamán a Bács-Kiskun megyei kormányhivatalhoz eljutattuk a több mint 250 egyéni beadványunkat, amelyben észrevételeinket fejezzük ki a nyomvonallal kapcsolatban illetve mellékeltünk több mint 2100 tiltakozó aláírást a nyomvonal megszüntetése érdekében.”

Hiszen a környezeti hatásvizsgálattal kapcsolatban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala közmeghallgatás tart holnap 10 órától a Hírös Agora Központ 106-os termében.